Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, faţă în faţă cu judecătorii: Ce dezvăluiri a făcut fosta blondă de la Cotroceni

stefan

Elena Udrea a ajuns din nou în faţa judecătorilor. De această dată, fosta blondă de la Cotroceni a dat cu subsemnatul în calitate de martor în dosarul lui Gheorghe Ştefan Pinalty care este acuzat de spălare de bani.

Udrea a afirmat că fostul primar nu a intervenit niciodată la minister pentru finantarea anumitor lucrări. Aceasta a mai povestit cum se făceau alocările financiare în teritoriu, dar şi faptul că nu-şi mai aminteşte cine i-a făcut oferta de a deţine 50% din televiziunea Giga TV.

Citeşte şi: Ion Ţiriac şochează din nou: Noi dezvăluiri ale miliardarului

„Si astăzi se distribuie banii la fel. Este si era la latitudinea ministrului, functie de buget, care sînt lucrările care se finantează cu prioritate. De exemplu, erau lucrări începute de 2 milioane de euro, dar erau fonduri mult mai mici, asa că în 2010 am dat un ordin de ministru cu criterii mai clare si se finantau lucrările începute si realizate în proportie de peste 80%, cu prioritate cele cu potential turistic si cele din localităti cu potential de dezvoltare mare. Ca regulă si în fapt, solicitările veneau de la consiliile judetene la minister, dar am dat posibilitatea ca si primarii să se adreseze direct deoarece consilile judetene nu trimiteau toate solicitările, ci în functie de culoarea politică. La nivelul PDL si bănuiesc că si la nivelul altor partide, s-a decis ca responsabilitatea obtinerii finantărilor si rezolvarea altor probleme din administratia locală să revină sefului filialei judetene a PDL, evitîndu-se deplasarea fiecărui primar la Bucuresti“, a spus Udrea la instantă.

Citeşte şi: Candidatul liberalilor la Primăria Craiova, dosar la DNA! Cere bani celor care vor pe listele PNL

Aceasta a relatat modul de atribuire a banilor în cadrul ministerului, după care instanta a întrebat-o dacă Gheorghe Stefan a intervenit la minister pentru finantarea anumitor lucrări din fondurile alocate judetului Neamt. „Niciodată! Domnul Gheorghe Stefan a avut chiar mai putine interventii decît altii si a avut solicitări în limitele fondurilor. Altii erau mult mai insistenti. Domnul Stefan a respectat cel mai mult regulile din minister“, a spus fostul ministru. A mai relatat, la întrebările instantei, dacă s-a întîmplat ca după ce se primea documentatia de la judete să se mai facă si modificări, iar răspunsul a fost că acest lucru se întîmpla destul de frecvent, iar uneori chiar finantările initiale se modificau. „Tocmai în aceste conditii aveam discutii cu primarii, parlamentarii. Pot spune că în ce-l priveste pe Gheorghe Stefan acesta a fost unul din cei care au făcut cele mai putine solicitări în vederea repartizării într-un anumit fel a fondurilor. Erau alte persoane mult mai insistente si nu obisnuiau să accepte decizia ministerului. Gheorghe Stefan nu a făcut niciodată solicitări pentru lucrări ce nu se încadrau în criteriile ministerului“, a mai sustinut Elena Udrea sub jurămînt, conform mont.ro.

Citeşte şi: Demisie la nivel înalt: Planul PSD pentru alegerile locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.