Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea și Alina Bica, fierte la foc mic de justiția din Costa Rica. Când vor afla dacă vor fi eliberate din arestul preventiv

Prensa Latina
Costa Rica justice

Elena Udrea și Alina Bica au contestat arestul reventiv în Costa Rica. Cele două care au statul de solicitant/aspirant de statut de refugiat în țara din America Centrală au mers azi în fața judecătorului pentru a solicitat eliberarea din arestul preventiv și plasarea în arest la domiciliu sau într-o formă de control judiciar. Cum avocații celor două fugare pot contesta măsura luată doar pentru eventuale vicii de procedură, în condițiile legii costaricane, în cazul reținerii și arestării lor preventive s-a trecut la audieri de martori, atât din partea acuzării cât și din partea apărării.

Vezi și: Comoara Elenei Udrea! Suma uriașă transformată în aur și argint

”E o situație foarte interesantă. Opinia publică este foarte agitată cu privire la acest caz din cauza mediatizării excesive a cazului celor două doamne și a fost multă lume în fața tribunalului unde se judecă cauza. A venit și poliția să mențină ordinea, iar Alina Bica și Elena Udrea au fost aduse în fața judecătorului, deși în mod normal nu era nevoie de așa ceva. Doamna Udrea nu poate invoca faptul ca are copil mic, poate invoca doar chestiuni de procedură... că nu i-au fost respectate drepturile atunci când fost reținută, că a fost eventual bruscată sau orice altceva de genul, dar nimic altceva. Înțeleg de la avocați că judecata are loc cu ușile închise și s-a trecut la audierea de martori.”, a spus pentru STIRIPESURSE.RO omul de afaceri Cornel Tăbăcaru rezident în Costa Rica.

Cel mai probabil o decizie în cazul lor va fi anunțată luni de judecătorii din San Jose.

Elena Udrea şi Alina Bica se află în arest preventiv în Costa Rica din 3 octombrie, când au fost reţinute de Interpol. Anterior, Curtea Constituţională din Costa Rica le-a respins celor două cererile prin care reclamau încălcări ale legilor din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.