Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elev bolnav pus de învățătoare în genunchi cu mâinile ridicate, în fața clasei

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Un elev de la o școală din comuna Dagâța, județul Iași, cu insuficiență cardiacă, a fost pus în genunchi cu mâinile ridicate, în fața clasei, de o învățătoare.Consilierul pe probleme de romi la Prefectura Iași spune că învățătoarea este o fostă vânzătoare angajată fără testare, scrie Mediafax.

Consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iași, Elena Motaș, fost cadru didactic, scrie pe Facebook că din cauza lipsei personalului calificat din sistemul de învățământ, la școala din satul Zece Prăjini directorul ar fi angajat ca învățătoare “fosta vânzătoare la un market, fără experiență și testare”.

Citește și: Accident GRAV - Cinci persoane au fost rănite, după ce un camion a lovit o mașină

„Această doamnă a venit însoțită la școală de sotul ei și de propriul copil. A considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus... drept pedeapsă. Copilul suferea de obezitate și insuficiență cardiacă. Să umilești un copil de 7 ani în fața propriului copil mi se pare o lecție de rasism și un abuz emoțional fără precedent. Umilința ar fi durat și mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasă, educatoarea de etnie roma. Directorul a încercat să mușamalizeze incidentul și a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând ca mama elevului sa nu facă sesizare", se arată în postare.

Elena Motaș, fost cadru didactic precizează și faptul că a sesizat Inspectoratul Școlar: „O demisie nu rezolvă criza din sistem, iar mușamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive".

Inspectoratul Școlar Iași va face veficări în acest caz.

„O echipă de inspectori de va deplasa în cursul zilei de mâine la fața locului pentru a verifica situația”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Iași, Sabina Manea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.