Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elev despre bacalaureat: Nu m-am pregătit mult. Am învățat totul într-o zi

thecoffeelicious.com
evaluarea nationala examen

Absolvenţii de liceu care au susţinut, joi, ultima probă la examenul de bacalaureat, proba la alegere, spun că testele nu au fost complicate, iar până vor  cunoaște rezultatele vor să se distreze. Notele de la examenul de bacalaureat vor fi afișate pe 4 iulie.

Elevii de la profilul real au scris examenul la una dintre disciplinele: Biologie, Fizică, Chimie sau Informatică, iar candidații de la profilul umanist au scris ultima probă de Bacalaureat la una dintre următoarele discipline: Geografie, Filosofie, Logică, Sociologie sau Economie.

Absolvenții de la Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București au păreri împărțite privind dificultatea testului. Dacă unii spun că anumite cerințe au fost complicate, alții susțin că au fost ușoare și se așteaptă la note mari. Elevii spun că acum, că au terminat cu examenele, urmează o perioadă în care se vor distra.

„Am scris 5 pagini, la filosofie. (...) Nu m-am pregătit mult, sincer într-o zi am învățat tot. (...) Sper să am de la 9 în sus. (...) Acum vreau să dau drumul la distracție”, a spus, pentru MEDIAFAX, un elev.

„Am avut la logică, a fost simplu. M-am speriat tare pentru că ne-au dat foile de examen cu o oră mai târziu, timp în care am adormit și când m-am trezit nu înțelegeam ce se întâmplă. (...) Sigur iau 10. M-am pregătit, am făcut o lună meditații. Cred că voi lua 10 la toate (...) Vreau mai departe să merg în Anglia să studiez muzica, acum însă merg în Vamă cu prietenii ca să mă relaxez”, a spus o elevă.

„Nu a fost ușor însă cred că iau un 6, la matematică și la română sper că voi lua 8. (...) Nu am învățat mult pentru examene, cred că o lună, pentru că frecventam și secția de modă și eram ocupată acolo. (...) Până nu aflu notele nu ies din casă, după însă mă voi distra”, precizează o elevă.

„A fost foarte bine, chiar și interesant pot spune. (...) M-am descurcat bine, sper să iau 8,80. Nu am emoții pentru rezultate pentru că știu ce am făcut”, a spus un elev.

Părinții și apropiații elevilor au venit să-i susțină și i-au așteptat, cu emoții, în fața liceului.

„Am venit să-mi susțin nepoata, are examen la biologie. (...) Ea se temea înainte să intre în sală, însă va scrie bine”, a spus bunicul unei eleve.

„Îmi aștept băiatul. Are examen la fizică însă cred că va scrie bine, pentru că îi place fizica. (...) Am emoții, însă mai puține decât la examenele trecute”, a spus mama unui elev.

Profesorul de geografie de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, Bogdan Petre, susține că testul a fost mai ușor în comparație cu cel de anul trecut.

„În comparație cu anul trecut, la o prima vedere, testul pare a avea un grad puțin mai redus de dificultate, ceva mai ușor. De fiecare dată, testele încearcă să aibă o parte cât mai practică, nu sunt subiecte de toceală, sunt practice. Subiectele sunt structurate frumos, pe baza unei hărți mute, atât la subiectele despre Europa, cât și despre România. (...) Subiectul I a fost ușor, trebuia de identificat anumite țări din Europa, erau și țări vecine, elevii nu aveau cum să greșească”, a declarat, pentru MEDIAFAX, profesorul de geografie Bogdan Petre.

Afişarea primelor rezultate la examenul de Bacalaureat este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00-16:00. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2018 vor fi făcute publice pe 10 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.