Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii care au hărțuit sexual o profesoară și-au aflat pedeapsa: Nu vor fi exmatriculați, ci lăsați repetenți

elevi hartuire

Inspectoratul Școlar Județean Prahova reacționează la incidentul derulat la Școala Gimnazială Pietriceaua, structură a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” comuna Brebu, județul Prahova, unde mai mulți elevi au fost filmați când hărțuiau sexual o profesoară. Potrivit IȘJ Prahova, elevii vor avea media scăzută la purtare cu 4 puncte, ceea ce înseamnă că vor rămâne repetenți. Cadrul legal actual nu permite exmatricularea.

„- În dimineața zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unității de învățământ a fost informată de existența unui clip video realizat în timpul unei ore de curs și, imediat ce a intrat în posesia lui și a fost vizionat, au fost înștiințate Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Polița comunei Brebu.

- Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancționarea elevilor implicați, astfel: cei doi elevi care apar în imagini și elevul care filmează și îi instigă au fost sancționați cu ”Mustrare scrisă” și scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalți elevi prezenți în clasă cu ”Observație scrisă”.

- Conducerea unității școlare a inițiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

- Având în vedere gravitatea faptelor, atât elevii cât și cadrul didactic, vor beneficia de consiliere din partea specialiștilor Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Prahova, care precizează că va demara propria anchetă, privind activitatea de la nivelul unității de învățământ.

Ligia Deca vrea măsuri care să asigure că asemenea cazuri nu se repetă

Ministrul Educației, Ligia Deca, dă asigurări că va face tot ce ține de ea pentru a preveni astfel de fapte.

„Știu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranța în școli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine să prevenim aceste fapte și am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluții în acest sens. Siguranța fiecărei persoane din unitățile de învățământ este prioritară pentru Ministerul Educației", a spus Deca.

Potrivit IPJ Prahova, polițiștii din Valea Doftanei au fost sesizați de către directorul unei școli din comuna Brebu despre faptul că deține o înregistrare audio video în care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.