Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii cer testarea gratuită, săptămânală, a tuturor elevilor și profesorilor nevaccinați

SANADOR
testare covid

Elevii cer testarea gratuită, săptămânală, a tuturor elevilor și profesorilor nevaccinați, după depășirea ratei de 6 infectări la mia de locuitori. Totodată, ei doresc ca școlile să rămânp deschise în format fizic până la carantinarea localității.

Consiliul Național al Elevilor susține menținerea școlilor deschise pentru cât mai multă vreme, în condiții de siguranță și protecție sanitară.

„De aceea, este absolut necesar ca, în cazul în care ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății va fi modificat în sensul eliminării pragului de 6 infectări la mia de locuitori, autoritățile centrale și locale să asigure un set de măsuri de protecție pentru elevi și profesori. Totodată, este necesar ca legislația să prevadă faptul că școlile rămân deschise în format fizic până la carantinarea localității, având în vedere că, în aceste situații, riscul de răspândire comunitară a virusului este considerabil mai mare”, arată Consiliul Național al Elevilor într-un comunicat.

În acest sens, Consiliul Național al Elevilor cere ca, după depășirea ratei de 6 infectări la mia de locuitori, să se asigure testarea gratuită, săptămânală, în unitățile de învățământ, a tuturor elevilor și cadrelor didactice neimunizate împotriva COVID-19, dar și să se asigure posibilitatea ca elevii și profesorii vaccinați să se testeze, în orice moment, la cerere.

De asemenea, ei cer ca Ministerul Sănătății să clarifice situația testelor noninvazive și dacă acestea vor putea fi utilizate în unitățile de învățământ, având în vedere că, în urmă cu un an, experții în epidemiologie declarau că acestea nu sunt teste omologate, ci trebuie dublate de teste antigen sau RT-PCR.

„Auzim tot mai des că școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima. Cu siguranță că toți ne dorim să ne întoarcem la normalitatea de acum doi ani, însă autoritățile au datoria de a crea un spațiu propice desfășurării cursurilor, un spațiu în care sănătatea elevilor și a cadrelor didactice să nu fie puse în pericol. Avem nevoie de predictibilitate și măsuri concrete pentru o educație de calitate în vreme de pandemie”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.