Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii Școlii de Poliție și mai mulți motocicliști au donat sânge pentru pacienții din spitale, în cadrul campaniei 'MotoEroi', în Cluj-Napoca

Zeci de motocicliști și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” au donat, marți, sânge, la Centrul Regional de Transfuzie Cluj-Napoca, în cadrul campaniei #MotoEroi, pentru pacienții din spitale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai mulți motocicliști, îmbrăcați în costume negre de piele, au venit, marți, cu motoarele în curtea Centrului Regional de Transfuzii Cluj-Napoca pentru campania de donare de sânge #MotoEroi declanșată de Clubul Transilvania Bikers, conform Mediafax.ro.

”Am lansat campania #MotoEroi, de donare de sânge, ocazie cu care sperăm să avem cât mai mulți donatori și să oferim și noi ceva în schimb comunității. Donăm sânge pentru oricine are nevoie, se poate apela la noi pentru sprijin. Campania va dura toată săptămâna și sperăm să fie câteva sute de donatori la Cluj-Napoca”, a spus Andrei Fodorean, membru al clubului.

Citește și: Guvernul INTERZICE românilor să-și mai crească porcii în propria gospodărie/ UPDATE

Un alt motociclist, Kerekes Roland, lucrează la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și știe cât este de mare nevoia de sânge.

”Dacă tot se zice că motocicliștii sunt donatori de organe, am decis să vin și eu să donez sânge, să ajut toți oamenii care au nevoie”, a subliniat acesta.

Campaniei declanșate de motocicliștii clujeni li s-au alăturat 30 de elevi de la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan”, care susțin demersul cu privire la donarea de sânge pentru persoanele care au nevoie.

Una dintre elevele școlii, Ana Maria Bledea, a donat sânge pentru prima oară în viață și a spus că dorește să transmită un semnal tuturor cetățenilor să vină în sprijinul celor care au nevoie de ajutor.

”Vrem să încurajăm această activitate prin prezența noastră aici. Cred că donarea de sânge este o acțiune benefică societății și ar trebui să recurgă la acest gest toți cei cărora le permite sănătatea, deoarece sunt multe persoane bolnave care au nevoie de sânge iar spitalele ne cer să facem acest lucru”, a precizat eleva.

Directorul adjunct al Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, Adrian Marian, consideră că dacă ar trebui să fie redusă profesiunea de polițist la cât mai puține cuvinte, acestea ar fi ”ajutăm oameni”.

Citește și:  ZIUA Z la PSD. Se va decide cu toate cărțile pe masă - ANTICIPATE sau Guvernul Cîțu. Care sunt riscurile și cum afectează deciziile procurorilor deciziile

”Dacă Dumnezeu ne-a dăruit sănătate, trebuie să transmitem un strop din această sănătate și celor aflați în nevoie. Se știe că în Cluj vin din toată țara oameni bolnavi, care trebuie să se opereze, iar aici există o mare nevoie de sânge. Cel mai frumos lucru pe care îl pot face viitorii polițiști este să ajute oamenii care se află în nevoie”, a menționat Marian.

Acesta a adăugat că, de-a lungul anilor, câteva mii de elevi ai școlii au donat sânge în cadrul unor acțiuni similare.

Directorul Centrului Regional de Transfuzie Cluj, Adriana Sime, susține că în ultimele zile s-a înregistrat o scădere a numărului de donatori, astfel încât prezența a zeci de motocicliști și agenți ai Școlii de Agenți de Poliție este benefică pacienților din spitale, care așteaptă tratamentele cu componentele sanguine.

”Avem în jur de 65-70 de donatori eligibili pe zi”, a precizat Sime.

Campania #MotoEroi se derulează în perioada 2 – 6 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.