Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din Argeș au încasat sute de amenzi. Jandarmii au stat cu ochii pe ei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Sute de elevi argeşeni au fost amendaţi de către jandarmi, în cursul acestui an, după ce au fost prinşi fumând fie în şcoli, fie în zonele din apropierea acestora.

Cel mai recent astfel de caz a fost înregistrat, la nivelul Jandarmeriei Argeş, săptămâna aceasta, luni. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 57.000 de lei, potrivit news.ro.

Un bilanţ făcut public marţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş arată că, în cursul acestui an, sute de amenzi contravenţionale au fost aplicate elevilor argeşeni care au fost prinşi fumând în şcoală sau în zonele din apropierea acesteia.

„De la începutul anului 2023 şi până în prezent, jandarmii argeşeni au desfăşurat activităţi specifice în zona instituţiilor de învăţământ de pe raza judeţului, constatând peste 300 de fapte de natură contravenţională în baza Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate pentru fapte de acest gen, de la începutul anului până în prezent, a fost de 57.050 lei”, informează Jandarmeria Argeş.

Cel mai recent astfel de caz a fost semnalat săptămâna aceasta, luni, la un liceu din municipiul Câmpulung, unde jandarmii au depistat doi elevi, dintre care unul minor, care fumau în incinta unităţii de învăţământ.

Cei doi au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 100 lei, respectiv 50 de lei, conform Legii 349/2002.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.