Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din clasele primare nu vor avea manuale la începutul anului școlar

manual carte carti

Scandalul a fost provocat de ofertanții cu cel mai mare preț care au fost descalificați pentru că nu au îndeplinit specificațiile minime obligatorii ale procedurii de licitație.

Scandalul lansat de editurile respective vine ca reacție a spargerii monopolului acestora care tipăresc aceleași manuale de 10 ani și cărora nu le-a convenit faptul că manuale noi, inovative, care îi atrag pe elevi cu filmulețe educative și cu prezentări animate, au fost propuse de firmele câștigătoare cu un preț mult mai mic și decât clasicele manuale prăfuite care erau oferite până acum, și decât manualele digitale pe care au încercat să le facă editurile obișnuite să tipărească numai manuale clasice. Acestea au fost de altfel criticate de multă lume în repetate rânduri deoarece conțineau erori, erau depășite, fiind neschimbate de foarte mulți ani, motiv pentru care nu respectau niciun principiu educațional modern. Acești editori au acuzat manualele câștigătoare, fără să le fi văzut, că sunt proaste. Să fie din cauză că nu pot accepta modernizarea lor?

Față de oferta celor nemulțumiți, există nu mai puțin de 11 oferte mai ieftine la abecedar și 10 la cartea de matematică, ceea ce ne arată că prețul propus de contestatari a fost umflat nejustificat cu profituri suculente. Un alt motiv șocant invocat de descalificații de la licitația Ministerului Educației este faptul că ei au fost excluși dintre competitori pentru că nu au respectat niște specificații tehnice pe care ei le numesc „minore”, știut fiind însă că toate specificațiile din procedurile de licitație sunt obligatorii.

Dar cel mai important efect al acestui scandal este că elevii din clasele primare nu vor avea manuale la începutul școlii, deși paradoxal contestatarii invocă interesul național în declanșarea blocării noilor manuale digitale.  

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.