Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din Constanța vor putea circula gratuit cu autobuzele din oraș

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Elevii care învață în școlile din Constanța vor putea circula gratuit cu autobuzele din oraș, după ce joi consilierii locali au votat proiectul inițiat de primarul Decebal Făgădău. Asociația Elevilor spune că măsura are iz electoral, deoarece cere de 4 ani facilitatea și e aprobată abia acum.

Consilierii locali din Constanța au votat, joi, ca toți elevii care învață în școlile din oraș să beneficieze de transport public gratuit, conform Mediafax.ro.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate, iar amendamentul consilierilor PNL, care cereau ca și studenții să beneficieze de această gratuitate, nu a trecut la vot.

Citește și: Iohannis a primit premiul ‘Coudenhove-Kalergi’; Tusk: ‘I-am propus să fie președintele Consiliului European, a refuzat’

Pentru a beneficia de gratuitate, tinerii trebuie să prezinte carnetul de elev sau adeverință care atestă că frecventează cursurile unei unități de învățământ din Constanța.

Decizia reprezentanților autorității locale de a lua această măsură vine după ce Asociația Elevilor din Constanța a solicitat, în nenumărate rânduri, începând cu anul 2016, introducerea acestei gratuități pentru toți elevii din oraș. Ultima solicitare referitoare la acest aspect a fost făcută în ianuarie 2019, moment în care se dezbătea proiectul de buget pentru anul 2020.

Citește și: Adrian Năstase NIMICEȘTE PSD: listă EXPLOZIVĂ cu toare MOMENTELE în care pesediștii i-au întors spatele

Reprezentanții elevilor au subliniat însă, într-un comunicat de joi, că măsura are carater politic, ținând cont că vine cu doar câteva luni înaintea alegerilor locale: „Solicitările AEC privind creșterea procentului reducerii au existat încă din anul 2016, iar faptul că primarul decide să acorde această facilitate nu cu mult timp înaintea campaniei electorale ne arată interesul real pe care autoritățile locale îl au față de educație. Salutăm decizia primarului de a începe un demers necesar de 4 ani, dar nu putem să negăm caracterul politic al acestuia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.