Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din Danemarca revin în şcoli cu unele măsuri de restricţie şi teste antigen săptămânale

fullfact.org
danemarca

În Danemarca au fost reluate miercuri cursurile după vacanţa de iarnă, cu unele restricţii privind activitatea şcolară şi recomandarea adresată atât personalului cât şi elevilor de a efectua teste antigen săptămânale, relatează EFE.

Limitarea contactelor între elevii din clase diferite, obligativitatea pentru părinţi de a purta măşti sanitare când iau copiii de la şcoală şi ventilarea frecventă a sălilor de clasă sunt câteva dintre măsurile impuse de autorităţi.

Centrele de învăţământ vor pune la dispoziţie instalaţii pentru ca elevii să poată realiza teste antigen şi vor distribui gratuit kituri de autotestare.

Danemarca a devansat cu o săptămână în decembrie vacanţa de iarnă, în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului şi de a impulsiona vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5 - 11 ani, care, spre deosebire de alte ţări nordice, este recomandată de autorităţi, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit datelor oficiale, 43% dintre copiii cu vârsta sub 12 ani ani au primit prima doză, iar 11% sunt vaccinaţi cu schema completă, cifre considerate însă insuficiente de autorităţi, care au aprobat totuşi redeschiderea şcolilor.

Numărul contagierilor a crescut vertiginos în Danemarca, impulsionat de varianta Omicron, care reprezintă deja 90 % dintre noile cazuri.

Autorităţile daneze au informat marţi că numărul internărilor a ajuns la 794, dintre cele mai ridicate din întreaga pandemie, fiind depăşit doar de recordul din 2020, când s-au înregistrat 964 de spitalizări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.