Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din Emiratele Arabe Unite, încurajați să renunțe la manuale pentru tehnologie. Inspirație pentru România?

it computer tehnologie

Mii de elevi din Emiratele Arabe Unite care au renunțat la manuale pentru tehnologie participă la o competiție de robotică, menită să elimine barierele actuale din procesul de învățare, informează The National.

Imaginația elevilor, în competiție

În timpul competiției de inteligență artificială și robotică, tinerii vor încerca tot ceea ce își imaginează că se poate realiza, de la construirea de roboți și imprimarea 3D până la proiecte care implică drone și design web.

De la 35 de elevi la 5.000 de participanți

Organizat anual, evenimentul s-a bucurat de o creștere a popularității în ultimii ani, de la 35 de elevi în 2015 până la un număr estimat de până la 5.000 în ediția de anul viitor, care va avea loc în perioada 23-25 februarie la Centrul Național de Expoziții Abu Dhabi.

Eliminarea barierelor dintre elevi și subiect

Dacă elevii simt că există o barieră între ei și subiect, atunci nu vor avea pasiunea să învețe despre asta. Dar, dacă schimbați modul în care este prezentat, îi va interesa subiectul.”, consideră Al Shamsi, subsecretară asistentă a sectorului de activități din cadrul Ministerului Educației al Emiratelor Arabe Unite.

Elevii ar învăța mai degrabă prin realizatea proiectelor decât prin îngroparea nasului în cărți

Sultan Nasser, elev în Emirat, în vârstă de 12 ani, la Școala Rashid Bin Humaid din Ajman, a făcut parte dintr-o echipă care a construit un robot pentru competiție, anul trecut. „Mi-a plăcut să construiesc robotul pentru că mi-a amintit de jocul pe Playstation”, a spus adolescentul.

Citește și: Mihai Fifor a luat foc după votul din Parlament: 'Câtă demagogie! Să îi trimiteți la plimbare'

Reema Humaid, în vârstă de 16 ani, elevă a Emiratelor la Școala Al Mawaheb din Abu Dhabi, a câștigat premii pentru un robot de dans pe care l-a creat. „Am vrut să facem ceva distractiv pentru public și am făcut astfel trei roboți care să poată dansa cu noi”, a declarat eleva.

Inspirație pentru România?

Anul acesta, trei echipe care fac parte din programul implementat în România de Asociația „Nație Prin Educație” au câștigat mai multe premii în cadrul Campionatului de Robotică din Coreea de Sud, medalia de aur și Winning Alliance Award fiind cele mai remarcabile, conform unui comunicat remis editiadedimineata.ro.

Elevii din echipa RobotX Hunedoara au reprezentat România la cea de-a II-a ediţie a competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition, care a avut loc anul trecut în Mexic. Echipa țării noastre a câştigat medalia de aur, alături de echipele din Singapore şi Germania, potrivit Adevărul.

După recunoașterea internațională a elevilor români la competiții importante, investiția în programe dedicate roboticii este un pariu pentru țara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.