Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din Sfântu Gheorghe, stimulaţi cu premii să meargă pe jos la şcoală

Agerpres
elevi scoala

Organizatorii programului Pedibus vor acorda diverse premii, precum umbrele, pelerine de ploaie şi ghiozdane cu roţi, pentru a stimula elevii din clasele primare din municipiul Sfântu Gheorghe să meargă pe jos la şcoală.

Coordonatoarea programului, Szekely Kincso, a declarat, luni, că fiecare copil care merge la şcoală cu Pedibus-ul, cum au fost denumite grupurile care se deplasează per pedes, primeşte zilnic câte un sticker de culoare galbenă, iar la 15 puncte adunate poate primi un breloc ori un semn de carte, la 20 de puncte o cană, la 40 de puncte o umbrelă sau o pelerină de ploaie, la 50 de puncte un ghiozdan, iar la 100 de puncte un ghiozdan cu roţi, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acesteia, programul, lansat de autorităţile locale în primăvară, se bucură pe zi ce trece de un succes tot mai mare, numărul copiilor care merg pe jos la şcoală ajungând în unele zile la aproape 85.

Pedibus-urile pornesc în fiecare dimineaţă din cinci puncte ale oraşului, preiau pe traseu copiii aflaţi în staţiile de aşteptare prestabilite şi se întâlnesc în parcul central, unde copiii se regrupează în funcţie de unităţile de învăţământ la care studiază şi continuă deplasarea până la destinaţie.

Fiecare grup este însoţit de cel puţin doi adulţi, printre cei care au participat până acum ca voluntari la acest program numărându-se sportivi, actori, consilieri locali, jurnalişti, angajaţi ai Prefecturii, ai Consiliului Judeţean şi ai unor organizaţii nonguvernamentale.

Szekely Kincso a menţionat că săptămâna aceasta grupurile sunt însoţite de voluntari cu câini, iar săptămâna viitoare vor fi conduse de poliţişti.

"Copiilor le plac foarte mult câinii şi au cerut să mai vină. Pe unele trasee, mai scurte, sunt însoţiţi de 2 câini, pe cele mai lungi de 3-4 câini. Sunt animale dresate care aparţin unor persoane pe care le cunoaştem, spre exemplu sunt două actriţe de la Teatrul Tamasi Aron care vin cu câinii lor, dar şi o ziaristă (...) Săptămâna viitoare aşteptăm poliţiştii alături de noi" , a declarat Szekely Kincso.

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au demarat programul Pedibus după ce au constatat că tot mai mulţi elevi sunt duşi la şcoală cu maşinile de către părinţi, fapt ce afectează independenţa copiilor şi contribuie, în acelaşi timp, la aglomerarea traficului şi la creşterea nivelului de poluare a oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.