Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii ieșeni nu au fost interesați de similarea de la Bacalaureat: peste 720 au lipsit de la primul test

bacalaureat

Peste 700 de elevi din clasa a XII-a şi a XIII-a din judeţul Iaşi au lipsit la simularea primei probe scrise a examenului de Bacalaureat, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, la prima probă scrisă, respectiv la limba şi literatura română, din 5.862 de elevi înscrişi, s-au prezentat 5.139 de elevi, fiind înregistrat un număr de 723 de absenţi, reprezentând o prezenţă de 87,67%. Prin raportare la învăţământul de zi, prezenţa elevilor este de 93,69%.

Calendarul de Simulare a Examenului de Bacalaureat va continua marţi, cu proba obligatorie a profilului, şi se va încheia pe 24 martie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele obţinute vor fi transmise pe 31 martie.

Şcolile, prin comisiile de organizare stabilite la nivelul unităţii de învăţământ, trebuie să asigure buna desfăşurare a susţinerii probelor şi a evaluării lucrărilor, respectând totodată măsurile de siguranţă sanitară impuse de contextul epidemiologic actual.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Probele din cadrul simulării naţionale încep la ora 09,00, moment în care, în fiecare clasă, se deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în şcoli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Examenului Naţional de Bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Toate sălile în care se desfăşoară simularea probelor scrise au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.