Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii NU sunt de acord cu prelungirea vacanței de primăvară: 'Mai mult ca niciodată este nevoie de o predare efectivă'

Freepik.com
elevi liceu

Asociațiile de elevi din România nu sunt de acord cu propunerea Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a decala Evaluarea Națională și de a extinde vacanța de primăvara cu trei săptămâni, astfel încât aceasta să includă Paștele catolic și pe cel ortodox.

Asociațiile de elevi susțin că în ultimul an învățământul on-line nu a fost eficient și că o întrerupere definitivă a școlii timp de o luna va face și mai mult rău.

„Mai mult ca niciodată este nevoie de o predare efectivă, în special pentru elevii claselor terminale, care la sfârșitul acestui an școlar vor susține probele de Evaluarea Națională, respectiv de Bacalaureat și că singura soluție care ne poate ajuta, acum în ultima parte a anului școlar este prezența fizic și luarea tuturor măsurilor necesare în vederea recuperării și acumulării materiei. În ciuda faptului că informațiile se asimilează mai greu în mediul online, lipsa predării totale pe o perioada de o luna ar însemna și mai multe lacune, lucru care va fi clar vizibil în rezultatele obținute la examenele naționale”, susțin elevii prin intermediul unui comunicat de presă.

Klaus Iohannis: Sunt extrem de îngrijorat, situația este foarte serioasă!

Elevii consideră că o lună de pauza este de neacceptat în situația de față și consideră măsura o bătaie de joc la adresa întregului sistem de educație. De asemenea, mutarea examenului Evaluarea Națională în iulie este o decizie proastă, susțin elevii.

„Menționăm că în luna iulie temperaturile pot ajunge până la 44 de grade Celsius, lucru ce va avea efecte negative asupra capacității de concentrare, infrastructura școlilor din România nefiind adaptată la organizarea examenelor în aceste condiții meteorologice”, explică elevii.

În plus, elevii sunt nemulțumiți deoarece nu au fost consultați de guvernanți și că autoritățile au luat această decizie în mod netransparent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.