Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii nu vor fi termometrizați la intrarea în școală (secretar de stat)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi rechizite

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Dragoș Garofil, a declarat la o dezbatere organizată de Senat pe tema începerii anului școlar, că nu se va măsura temperatura elevilor la intrarea la cursuri pentru că ar face mai mult rău decât bine.

„Legat de termometrizare pot să vă spun că am avut o discuție foarte lungă. Termometrizarea, după cum știți în prezent, este recomandată în instituții, în supermarketuri, aduce un plus. Însă în cazul școlilor, cum foarte bine a remarcat domnul rector, faptul că într-un interval extrem de scurt, la începutul orelor se prezintă un număr foarte mare de elevi sau studenți, termometrizarea la elevi, la intrare, în absența acelor termo-scanere din aeroport care cu siguranță nu vor fi indisponibile în cele 17.000 de școli, ar produce colmatarea intrărilor și ceea ce am câștiga prin eventualitatea depistării unor copii febrili, am pierde prin aglomerarea la intrare și imposibilitatea, practic, a unei separări a grupurilor, pe care ne-o dorim. Legat de termometrizare, știm iarăși din practică, copiii fac forme ușoare de boală, majoritatea sunt asimptomatici și atunci termometrizarea în cazul lor nu ar aduce… nu are o sensibilitate mare și este ineficientă. Deci termometrizarea la intrare nu va face parte din ghid”, a declarat Dragoș Garofil, citat de edupedu.ro.

Secretarul de stat a explicat că autoritățile vor insista pentru ca un triaj să fie făcut de părinți, acasă.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părintele să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul, atunci când are febră sau prezintă simptome respiratorii copilul nu trebuie adus la școală. Este o măsură obligatorie, de bun simț, dar pe care, din păcate, știm cu toții că în anii trecuți nu s-a aplicat niciodată și copiii răciți, tușind, cu febră, cu antibiotice, cu tratament erau aduși la școală. În condițiile acestea de pandemie va trebui să înțelegem acest aspect, că nu se pot aduce copiii febrili la școală sau cu simptome respiratorii, trebuie ca întreaga societate să fie responsabilizată. Este o misiune pe care o avem cu toții ca societate și trebuie să comunicăm foarte bine în acest sens să fim responsabili de la decidenți la cadre didactice elevii și părinți”, a spus oficialul.

Citește și: Jocurile din PSD. Moțiunea de cenzură este vârful icebergului .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.