Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eliminarea facilităților fiscale pentru agricultură, construcții și IT: 'O eroare!'

Radu Pop
Facebook
George Stanga

Tot mai multe zvonuri au apărut în ultimele zile cu privire la decizia Guvernului condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, de a elimina facilitățile fiscale pentru angajații din construcții, agricultură și IT. E vorba despre introducerea contribuției la sănătate, de 10% din venitul brut, pe care acum nu o plăteau, potrivit surselor citate.

Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, este de părere că o asemenea decizie „ar fi o greșeală majoră, care ar avea un impact uriaș asupra agriculturii din țara noastră și a industriei agroalimentare”.

„În momentul în care s-a decis introducerea acestei măsuri s-a avut în vedere faptul că, pentru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem, este nevoie de un nivel de salarizare mai ridicat, atât în industria alimentară, cât și în agricultură. Dacă aceste facilități dispar, atunci ne putem afla în următoarea situație: fermierii nu vor mai găsi forță de muncă pentru a lucra recoltele, iar industria alimentară românească ar fi pusă în pericol. Motivul e simplu: românii care lucrează în agricultură vor alege calea străinătății, acolo unde pot câștiga mai bine.

De asemenea, agricultura este o componentă cheie a economiei naționale. Dacă nu mai avem oameni cu care să producem, atunci cum mai putem susține producția românească? Vom aduce lucrători din Asia sau Africa? Nu este o soluție. Totodată, o schimbare bruscă în ceea ce privește taxarea muncii în agricultură la mijlocul anului ar crea prejudicii însemnate fermierilor”, a spus liderul liberalilor gălățeni.

George Stângă a mai precizat că „măsura nu este una utilă, pentru că, odată cu migrarea acestei forțe de muncă în exteriorul României, am avea probleme uriașe cu asigurarea hranei populației. Nu cred că asta ne dorim, mai ales în contextul geopolitic actual”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.