Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a dat lovitura: a semnat un contract cu armata SUA și construiește o super rachetă

elon musk

SpaceX, compania lui Elon Musk, a pornit un parteneriat cu armata americană. Va fi construită o rachetă capabilă să transporte arme oriunde în lume într-o oră. SpaceX va analiza costurile, iar testele iniţiale vor începe în 2021.

Citește și: Capii de listă ai PNL la alegerile parlamentare: Ludovic Orban plătește tainul traseiștilor/ SURSE

SpaceX își propune să construiască o rachetă capabilă să ajungă oriunde în lume într-o oră și pentru acest lucru s-a semnat un parteneriat cu armata americană, informează Mediafax.

Rachetă construită de SpaceX va fi capabilă să zboare cu 12.000 kilometri pe oră și să transporte arme oriunde în lume, în mai puţin de 60 de minute.

SpaceX urmează să înceapă munca. Ei trebuie să estimeze costurile şi provocările tehnice. Însă estimează că primele teste vor avea loc anul viitor.

În prezent, avionul de transport folosit de americani, care a costat 218 milioane de dolari, poate să facă drumul din Florida până în Afganistan în 15 ore.

Cu racheta Space X, călătoria va dura o oră.

Anunţul vine la câteva zile după ce SpaceX a obţinut un contract de 149 de milioane de dolari, cu Pentagon, pentru construirea unor sateliţi care să detecteze rachete.

În august, compania lui Elon Musk a obţinut 40% dintr-un alt contract cu Departamentul de Apărare al Statelor Unite pentru a construi noi rachete pentru US Space Force. Acesta este noul departament spaţial al armatei americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.