Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a TRĂIT-O și PE ASTA! A aflat că banii NU POT CUMPĂRA chiar orice

Antena 3
Elon Musk

Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, a refuzat o ofertă de 5.000 de dolari din partea lui Elon Musk pentru a-și șterge contul de Twitter care urmărește avionul privat al miliardarului, relatează CNN. ElonJet are peste 150.000 de urmăritori și folosește un robot pe care Sweeney l-a dezvoltat pentru a monitoriza zborurile lui Musk. Acesta transmite apoi pe Twitter când și unde decolează sau aterizează avionul și durata fiecărei călătorii.

Tânărul a dezvoltat aproximativ o duzină de alte conturi de roboți de zbor care urmăresc călătoriile unor titani ai tehnologiei, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos.

Mesajul inițial de la Musk a venit pe 30 noiembrie. "Poți să dai asta jos?", l-a întrebat Musk pe Sweeney. "Este un risc de securitate". CEO-ul Tesla și SpaceX i-a oferit în cele din urmă adolescentului 5.000 de dolari pentru a-l ajuta să împiedice "oameni nebuni" să îi urmărească zborurile. Sweeney a replicat cerând 50.000 de dolari, spunând că ar putea folosi banii pentru facultate și poate pentru un Tesla Model 3. "Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun", a spus Musk. Ultimul schimb de mesaje a avut loc miercuri, 19 ianuarie, când Musk a spus că nu i s-a părut corect "să plătească pentru a opri contul".

"Alte opțiuni în afară de remunerație, cum ar fi un stagiu, ar face ca desființarea să fie mult mai ușoară", a răspuns Sweeney. Musk nu a răspuns încă. Sweeney a declarat că este un fan al SpaceX încă de la prima lansare Falcon Heavy din 2018. Tatăl său lucrează pentru o companie aeriană, alimentându-i interesul pentru aviație. "5.000 de dolari nu este suficient pentru cât de mult mă bucur de aplicație", a spus Sweeney. "Nu înlocuiește nimic, cum ar fi factorul de plăcere". Sweeney i-a oferit lui Musk câteva sfaturi tehnice, vorbindu-i miliardarului despre un program de blocare pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor. "Se pare că a urmat acest sfat", a spus Sweeney.

Așadar, Sweeney este în continuare capabil să urmărească zborurile lui Musk în ciuda programului de blocare? "Eu sunt", a spus Sweeney. "Doar că este un pic mai complicat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.