Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk devine victimă colaterală a atacurilor din Marea Roșie: Producția de mașini electrice a fost oprită!

businesstoday.in
elon musk x

Tesla a oprit în mare măsură producţia la uzina sa din apropiere de Berlin, din cauza perturbărilor în lanţurile de aprovizionare provocate de atacurile din Marea Roşie, a confirmat luni producătorul american de vehicule electrice, transmite DPA.

"Din cauza lipsei de componente, suntem forţaţi să suspendăm producţia de vehicule la fabrica din Berlin, landul Brandenburg, în perioada 29 ianuarie - 11 februarie, cu excepţia unor subzone", a anunţat compania într-un comunicat.

Producţia la unitatea din Grünheide, o suburbie a Berlinului, se va relua complet în 12 februarie, susţine Tesla, care nu a dat detalii despre componentele lipsă.

Atacurile houthi asupra navelor din Marea Roşie au forţat marile companii de shipping să evite Canalul Suez, cea mai rapidă rută maritimă între Asia şi Europa, pe unde trece aproximativ 12% din traficul maritim mondial. Giganţii shipping-ului Maersk şi Hapag-Lloyd au decis să îşi trimită navele pe rute mai lungi şi mai scumpe, în jurul Capul Bunei Speranţe. Această rută adaugă 10 zile la durata unei călătorii între Asia şi Nordul Europei precum şi un milion de dolari în plus la consumul de carburant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.