Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk e fericit! Tesla și-a scos roboții umanoizi la plimbare. Bots Tesla sunt antrenați de inteligență artificială (video)

theconversation.com
bots tesla robot umanoid

Tesla a lansat noi imagini care prezintă Tesla Optimus, un robot umanoid care acum pare capabili să meargă în mod constant, să ridice obiecte și să recunoască obiecte. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a prezentat videoclipul la evenimentul adunării acționarilor companiei.

Videoclipul prezintă câteva îmbunătățiri notabile ale proiectului Tesla Bot. Acestea includ controlul îmbunătățit al cuplului motor, antrenamentul de inteligență artificială (AI) bazat pe mișcări urmărite de om și capabilități de manipulare a obiectelor. Mai important, roboții umanoizi pot merge acum în linie dreaptă fără a avea nevoie de asistență din partea personalului Tesla, conform cointelegraph.com.

Într-o demonstrație, un robot Tesla a preluat obiecte dintr-un container și le-a plasat în altul, arătând un caz potențial de utilizare pentru roboții care efectuează sarcini asemănătoare oamenilor. Această acțiune a arătat cum AI-ul botului poate fi antrenat folosind demonstrații umane.

 


Roboții umanoizi au fost dezvăluiți pentru prima dată la Tesla AI Day în octombrie 2022. Pe atunci, robotul abia putea merge înainte, cu interiorul vizibil. A fost prezentată și o altă versiune mai completă, dar a avut nevoie de asistență din partea personalului pentru a rămâne în picioare.

a avut loc la câteva zile după ce Musk a anunțat că renunță la funcția de CEO al Twitter. Pe 11 mai, Musk a declarat că va deveni președinte executiv și director de tehnologie al Twitter, concentrându-și atenția asupra operațiunilor de produs, software și sistem.

Musk va fi înlocuit ca CEO de Linda Yaccarino . Pe 12 mai, miliardarul a anunțat că așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu Yaccarino pentru a transforma platforma în „X, the everything app”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.