Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk lansează un nou proiect misterios, concentrat pe inteligența artificială

spieltimes.com
elon musk

Elon Musk a anunţat miercuri lansarea unei noi companii axate pe inteligenţa artificială, un proiect încă misterios care ar urma să fie dezvăluit mai detaliat vineri, relatează AFP şi Reuters, citat de Agerpres.

"Scopul xAI este de a înţelege adevărata natură a universului", indică start-up-ul pe site-ul său, fără a da alte detalii.

Elon Musk a explicat, pe Twitter, că xAI îşi propune să "înţeleagă realitatea". Site-ul anunţă pentru vineri o sesiune de întrebări şi răspunsuri, pe Twitter, în legătură cu acest proiect.

Compania a fost creată oficial în Nevada în martie, conform registrului corporativ al statului, dar echipa sa tehnică se află în zona San Francisco, California. La înregistrare, xAI l-a menţionat pe Elon Musk ca director.

Elon Musk controlează deja Tesla, compania aerospaţială SpaceX, Twitter, precum şi compania de tuneluri The Boring Company şi Neuralink, care este specializată în implanturi neuronale.

Echipa xAI, "condusă de Elon Musk", conform site-ului, este formată din specialişti recunoscuţi în inteligenţa artificială, dintre care unii provin de la OpenAI, creator al ChatGPT, Google sau Microsoft.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.