Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk vrea un sistem de plăți pentru Twitter construit și pentru plăți în criptomonede

BetaNews
twitter bani

Viitorul instrument de plăți al Twitter va accepta inițial doar monede fiat (valută emisă de guverne și bănci centrale), dar Elon Musk vrea să fie construit pentru a putea susține cripto în viitor.

Șeful Twitter, Elon Musk, și-a instruit dezvoltatorii să construiască sistemul de plăți al platformei în așa fel încât să poată fi adăugată funcționalitatea cripto în viitor, conform cointelegraph.com.

Potrivit unui raport Financial Times , două persoane familiare cu planurile Twitter au spus că funcția de plăți va sprijini monedele fiduciare să înceapă, dar va fi construită pentru a găzdui criptomonede în cazul în care va apărea oportunitatea.

Twitter a tachinat de mult timp să aducă plăți pe platforma de socializare – făcând parte din planul declarat al lui Musk de a face din Twitter o „aplicație pentru orice”.

 

Cu toate acestea, a rămas vag dacă aceste plăți vor implica blockchain sau tehnologie cripto, în ciuda faptului că CEO-ul Twitter a văzut un rol important pentru cripto pe Twitter.

La începutul lunii decembrie, s- au scurs imagini care dezvăluie „Monede Twitter” – un activ digital secret în curs de dezvoltare care va fi folosit pentru plăți și bacșiș pe platformă, mulți sperând că ar implica cripto într-un fel.

Cu toate acestea, imaginile recent scurse ale proiectului la începutul lunii ianuarie nu au făcut nicio mențiune despre tehnologia cripto sau blockchain, spre consternarea comunității.

Zvonuri neconfirmate au apărut, de asemenea, în octombrie anul trecut, că Twitter lucra la un prototip de portofel care să accepte depuneri și retrageri cripto.

Cu toate acestea, se pare deocamdată, sistemul de plăți va merge înainte doar cu suport fiat.

Într-un eveniment Twitter Space în aceeași perioadă, Musk a spus că își propune să permită conectarea conturilor bancare la profilurile Twitter și să încorporeze carduri de debit, împreună cu platforma care poate facilita transferurile de bani.

După aprobarea viitoare a licențelor din SUA, Twitter ar urma să obțină aprobări de reglementare la nivel internațional, potrivit uneia dintre sursele Financial Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.