Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia a încheiat un nou contract cu compania farmaceutică Pfizer pentru achiziţia anuală a 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Elveţia a anunţat miercuri încheierea unui nou contract cu compania farmaceutică Pfizer pentru achiziţia anuală a 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în anii 2022 şi 2023, informează AFP.

Contractul cuprinde o opţiune pentru livrarea a câte 7 milioane de doze suplimentare în fiecare an.

De asemenea, ''contractul intră în vigoare cu condiţia ca vaccinurile adaptate (variantelor coronavirusului) de către Pfizer/BioNTech să fie autorizare de Swissmedic'', precizează Oficiul federal elveţian pentru sănătate publică (OPFS).

Vaccinul realizat de compania farmaceutică americană Pfizer împreună cu cea germană BioNtech a fost primul ser anti-COVID-19 autorizat în Elveţia, scrie Agerpres.ro.

Această ţară a încheiat până în prezent contracte cu cinci producători de vaccinuri anti-COVID-19, respectiv Moderna (13,5 milioane de doze pentru 2021 şi 7 milioane pentru 2022), Pfizer/BioNTech (circa 6 milioane de doze pentru 2021, 7 milioane pentru 2022 şi 7 milioane pentru 2023), AstraZeneca (circa 5,4 milioane de doze, dintre care 4 milioane au fost transferate programului internaţional COVAX), Curevac (5 milioane de doze) et Novavax (6 milioane de doze).

La fel ca multe alte ţări, Elveţia se confruntă la ora actuală cu al patrulea val al pandemiei şi are în vedere să instituie certificatul de vaccinare obligatoriu pentru accesul în restaurante, în sectorul de cultură-divertisment şi la evenimentele desfăşurate în spaţii închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.