Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia a prelungit cu un an blocarea activelor foştilor preşedinţi tunisian, egiptean şi ucrainean

jetsElvetia

Activele din Elveţia ale foştilor preşedinţi tunisian Zine el-Abidine Ben Ali, egiptean Hosni Mubarak şi ucrainean Viktor Ianukovici vor rămâne blocate încă un an, a informat vineri o sursă oficială, relatează AFP. Guvernul elveţian a precizat într-un comunicat că a luat această decizie pentru a acorda mai mult timp anchetelor penale în curs şi pentru a sprijini cooperarea judiciară.

În cazul fostului preşedinte tunisian Zine el-Abidine Ben Ali şi a fostului preşedintele egiptean Hosni Mubarak, guvernul elveţian a ordonat la începutului anului 2011 blocarea cu titlu preventiv timp de 3 ani a tuturor activelor din Elveţia ale celor doi şefi de stat şi a anturajului lor. Prelungită pentru a doua oară cu trei ani, blocarea fondurilor tunisiene de aproximativ 60 de milioane de franci elveţieni (55 de milioane de euro) urma să expire în ianuarie 2017.

Îngheţarea activelor egiptene în valoare de 570 de milioane de franci elveţieni (529 de milioane de euro) este valabilă până în februarie 2017. În ceea ce-l priveşte pe fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, destituit în februarie 2014, Elveţia a blocat în 2014 fonduri de 70 de milioane de franci elveţieni (65 de milioane de euro). Blocarea fondurilor urma să expire pentru prima dată în februarie 2017. Numeroase anchete au fost deschise împotriva celor trei foşti preşedinţi şi autorităţile din aceste ţări şi-au exprimat disponibilitatea de a coopera cu Elveţia în cadrul asistenţei juridice reciproce, anunţă Agerpres.

Potrivit guvernului elveţian, prelungirea cu un an a îngheţării fondurilor ar trebui să permită obţinerea unor progrese concrete în procedurile deschise şi să ofere perspective mai clare privind posibile restituiri de fonduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.