Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia închide nouă puncte de frontieră la graniţa cu Italia. Slovenia nu închide granițele

elvetia

Nouă mici puncte de frontieră ale Elveţiei la graniţa cu Italia au fost închise pentru a se putea controla mai bine traficul dintre aceste ţări foarte afectate de epidemia de coronavirus, transmite agenţia DPA.

Traficul urmează să fie canalizat prin punctele de frontieră mai mari, unde sunt efectuate verificări conform deciziei autorităţilor italiene de a descuraja călătoriile care nu sunt urgente, a explicat autoritatea vamală a Elveţiei, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Armata României intervine la frontieră! Șeful MApN, Nicolae Ciucă, a aprobat solicitarea DSU

Punctele de frontieră închise sunt în cantonul elveţian Ticino, populat majoritar de italieni şi unde s-au înregistrat circa o şesime din cazurile de infectare cu Covid-19 confirmate în Elveţia. Acest canton s-a împotrivit închiderii tuturor punctelor de frontieră, invocând faptul că printre cele 70.000 de persoane care vin în fiecare zi din nordul Italiei să muncească în Elveţia se numără şi circa 4.000 de medici.

Conform bilanţului anunţat marţi, 10.149 de persoane sunt infectate cu coronavirus în Italia, dintre care 631 au decedat. Elveţia are 491 de cazuri confirmate şi 3 decese, însă la o populaţie de circa şapte ori mai mică decât cea a Italiei, astfel că în termeni relativi este, după Italia, a doua ţară europeană cea mai afectată de epidemie.

Citește și: Avertisment dur: Nu cred că virusul mai poate fi oprit

O altă ţară vecină cu Italia, Slovenia, a anunţat tot miercuri că nu închide frontiera cu Italia, dar va efectua controale medicale la punctele de frontieră şi numai şase dintre acestea vor fi deschise, după ce cu o zi în urmă anunţase că îşi va închide graniţa terestră cu Italia din cauza epidemiei de coronavirus. Numărul infectărilor confirmate în Slovenia a ajuns miercuri la 47, faţă de 31 marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.