Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia relaxează restricțiile: Munca în ziua de duminică va fi permisă în zonele turistice

spotmedia.ro
elvetia steag

Guvernul din Elveţia, ţară unde lucrul în ziua de duminică este în principiu interzis prin lege şi prin urmare este dificil de găsit magazine deschise în această zi, a anunţat joi că va permite lucrul duminical în unele zone turistice urbane, relatează agenţia EFE.

Vor fi astfel revizuite dispoziţii legale în vigoare din anul 1964, dar noile norme se vor aplica numai în oraşele care au mai mult de 60.000 de locuitori, în cele turistice (unde cel puţin jumătate din clienţii sectorului hotelier sunt străini) şi numai în zonele cele mai circulate ale acestora. Însă deciziile concrete privind aplicarea noilor dispoziţii vor reveni autorităţilor din fiecare canton, potrivit Agerpres.

În prezent, inclusiv oraşele elveţiene cu mare profil internaţional, cum este Geneva, sunt aproape paralizate în fiecare duminică, practic toate magazinele fiind închise, cu excepţia benzinăriilor şi a unor centre comerciale situate în apropierea gărilor.

Consiliul Federal (guvernul elveţian) a precizat că angajaţii care lucrează duminică trebuie să beneficieze de compensaţii pentru că-şi sacrifică timpul liber într-o zi de sărbătoare, dar acestea vor fi stabilite tot de autorităţile cantonale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.