Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia spune că va avea o CRIZĂ nemaiîntâlnită în ultimii 45 de ani: 'Viteza şi forţa scăderii activităţii economice este, pur şi simplu, fără precedent'

elvetia

Guvernul Elveţiei a anunţat joi că se aşteaptă la un declin al economiei de 6,7% în acest an, faţă de o scădere de 1,5% previzionată luna trecută, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Anul viitor, a previzionat Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), economia ar urma să înregistreze un avans de 5,2%, în funcţie de desfăşurarea marilor evenimente sportive, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vor apărea noi reguli! Cum vor arăta restaurantele atunci când vor fi redeschise

Declinul din 2020 ar fi cel mai sever din 1975, când economia elveţiană a fost afectată de evoluţiile preţurilor de pe piaţa petrolului.

"Aceasta este una dintre cele mai severe crize de la Al Doilea Război Mondial. Viteza şi forţa scăderii activităţii economice este, pur şi simplu, fără precedent. În două luni, situaţia economiei s-a deteriorat semnificativ", a afirmat economistul SECO, Ronald Indergand.

Citește și: Ludovic Orban, vești despre vaccin: Este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață

Miercuri, ministrul de Finanţe, Ueli Maurer, a estimat că, în urma restricţiilor introduse pentru stoparea epidemiei, economia a înregistrat săptămânal pierderi de cinci miliarde de franci elveţieni (5,13 miliarde de dolari).

Rata şomajului în Elveţia ar urma să crească la 3,9% anul acesta şi la 4,1% în 2021, a estimat SECO.

Citește și: Marcel Vela aduce vești proaste! Ce se întâmplă cu nunțile în lunile următoare

În pofida faptului că a lansat un pachet de sprijinire a economiei în valoare de 62 de miliarde de franci (63,85 miliarde de dolari), "pandemia de coronavirus ameninţă multe companii cu supra-îndatorare şi în consecinţă faliment", au avertizat autorităţile elveţiene.

Elveţia, cu o populaţie de 8,6 milioane de locuitori, a ajuns joi la 28.496 cazuri de infectare cu coronavirus şi la 1.268 de decese.

Citește și: Vor apărea noi reguli! Cum vor arăta restaurantele atunci când vor fi redeschise

În 16 aprilie, Guvernul Elveţiei a anunţat o ieşire din izolare "lentă" şi "progresivă" începând cu 27 aprilie, datorită faptului că propagarea pandemiei de COVID-19 a încetinit în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.