Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2030 sau 2034

spotmedia.ro
elvetia steag

Elveţia a anunţat că va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2030 sau 2034, ceea ce ar fi a treia oară când ţara alpină găzduieşte acest eveniment, relatează Reuters.

Elveţia s-a angajat să organizeze nişte Jocuri "descentralizate", folosind instalaţiile existente, răspândite în toată ţara de aproximativ 9 milioane de locuitori. Ea a declarat că Jocurile vor fi finanţate în mare parte de sectorul privat.

O declaraţie a Asociaţiei Olimpice Elveţiene a precizat că federaţiile membre ale Comitetului Olimpic al ţării au votat în unanimitate în sprijinul planurilor de organizare a Jocurilor de iarnă din 2030 sau 2034 în cadrul adunării generale.

În declaraţie se spune că votul a confirmat ambiţia comună de a trece la următoarea fază a procesului de candidatură cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), numită faza de "dialog ţintit".

Până la sfârşitul lunii, CIO urmează să decidă ce ţări vor trece la următoarea fază a procesului.

"Delegaţii federaţiilor sportive elveţiene au trimis un mesaj puternic de susţinere pentru un proiect care ar putea oferi un impuls unic pentru sportul elveţian în ansamblu, precum şi pentru ţara noastră", a declarat preşedintele olimpic elveţian Jurg Stahl în comunicat.

Printre celelalte destinaţii care concurează pentru organizarea Jocurilor din 2030 se numără Salt Lake City din Statele Unite, gazda Jocurilor din 2002, precum şi Suedia şi Franţa.

Oraşul Sapporo, din nordul Japoniei, a renunţat luna trecută la candidatura pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030 şi a declarat că va lua în considerare găzduirea Jocurilor în 2034 sau în anii următori.

"Elveţia este norocoasă că are deja practic toată infrastructura necesară, de la locaţiile sportive la reţeaua de transport şi cazare", a declarat luna trecută Urs Lehmann, preşedintele Asociaţiei elveţiene de schi. "Haideţi să profităm de această oportunitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.