Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia va primi 7,5 milioane de doze de vaccin de la Moderna până la jumătatea acestui an

Moderna va distribui 7,5 milioane de doze de vaccin Covid-19 în Elveţia în mai multe tranşe în lunile următoare, conform unui anunţ făcut de Dan Staner, şeful pentru afaceri al companiei americane în Europa, transmite duminică Reuters, potrivit Agerpres.

"Lucrăm la capacitate maximă pentru a ne extinde treptat capacităţile de producţie. Dacă totul se va desfăşura conform planului, cu puţin sub jumătate din populaţie poate fi tratată cu vaccinul nostru până la vară", a declarat Dan Staner pentru publicaţia SonntagsBlick.

Staner a precizat însă că Elveţia nu se va bucura de un tratament preferenţial pentru că a fost prima ţară care a ales Moderna ca furnizor al vaccinurilor anticovid.

"Toate ţările merită să fie tratate la fel. Noi ne abţinem să facem stocuri de vaccinuri pe care să le livrăm doar atunci când o ţară plasează o comandă. Fiecare doză produsă este livrată imediat, conform contractului", a susţinut el.

"Oamenii suferă la fel în toate părţile lumii. În astfel de vremuri, nimeni nu este îndreptăţit la tratament preferenţial", a mai subliniat reprezentantul Moderna.

Autorităţile elveţiene au aprobat folosirea de vaccinuri produse de Moderna şi de parteneriatul Pfizer/BioNTech şi se află în faza de analiză a vaccinului produs de AstraZeneca.

Cu o populaţie de 8,6 milioane, Elveţia a comandat în total 15 milioane de doze de vaccin pentru care a alocat 400 de milioane de franci elveţieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.