Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Emanuel Ungureanu, unui ministru UDMR: Puteați să fiți un Drulă, nu o râmă / Vă luaţi lumina dintr-o pădure întunecată

Facebook
Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a acuzat, luni, pe ministrul Mediului, Barna Tánczos, "că stă la masă cu penalii" şi că "ia lumina dintr-o pădure întunecată", considerând că afirmaţiile sale din plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii de cenzură, nu au legătură cu marile jafuri legate de păduri.

"Dumneavoastră vă luaţi lumină dintr-o pădure întunecată din Băneasa. Afirm asta cu foarte mare tărie. Directorul Direcţiei Silvice, pe nume Tabugan, vă spune ceva? E un domn care a mers prin patru partide, ultimul PNL, care e "Unitatea Militară Băneasa". Şi acest domn Tabugan lua şpagă la un loc numit Grota Haiducilor. Acea Grotă a Haiducilor era hotelul lui. Întrebare: Am înţeles că aţi primit informaţii despre fostul şef de la Garda forestieră din Timişoara (...) Aţi aflat aceste informaţii după ce acest şef de ocol silvic v-a informat că socrul unui lider PSD face afaceri murdare în zona de lemn? Sau informaţiile din pădurea întunecată v-au venit exact când acest domn a descoperit că Tabugan ia 3 euro pe metru cub şpagă de la cei care scot lemn ilegal în Timiş?", a afirmat Ungureanu la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Mediului, intitulată "Amar de mediu".

Potrivit deputatului, ceea ce a afirmat ministrul Mediului în plenul Camerei Deputaţilor "se încadrează la termenul securism".

"Adică, în clipa în care un şef al Gărzii descoperă în mafia politică afaceri cu lemn, îi găsiţi şi voi ceva. Securism se cheamă asta şi ştiu că domnul Kelemen Hunor detestă securismele. (...) Nu o să vă mai întreb de ce în 8 martie domnul Ciucă, şeful dumneavoastră de la UM Băneasa, numea ca şefă la Ariile Naturale Protejate pe fiica partenerei lui Marcel Vela. De ce n-aţi analizat şi dacă aţi primit informaţii din pădure că mama tinerei este implicat indirect în construirea de microhidrocentrale într-o arie protejată? De ce n-aţi venit cu datele astea şi să ne spuneţi cine vă informează şi la ce moment despre mafia lemnului? Pentru că ceea ce ne spuneţi dumneavoastră aici nu are legătură cu marile jafuri din zona de lemn", a adăugat Emanuel Ungureanu.

El l-a mai întrebat pe ministrul Mediului de ce Romsilva este ţinută "blocată politic prin numiri detaşate" şi nu se organizează un concurs pentru postul de director general şi nici pentru un consiliu de administraţie stabil, precum şi de ce Ministerul Mediului nu are secretar de stat.

"De ce până acum Ministerul Mediului nu a implementat pachetul de măsuri împotriva tăierilor ilegale? (...) De ce acceptă Ministerul Mediului să se întâlnească în şedinţe tehnice unde se fac modificări de acte normative cu reprezentanţii unor companii investigate de DIICOT pentru comercializarea de lemn ilegal tăiat? Este vorba despre Holzindustrie Schweighofer. De ce staţi la masă cu penalii? (...) Puteaţi să fiţi un Drulă, nu o râmă. (...) Vă îndemn să faceţi ceva semnificativ, pentru că nu este deloc semnificativ să cădeţi la pace cu PSD şi PNL şi să lăsaţi tot felul de "Tabugani" în zona în care se fură pădurea, să lăsaţi cozi de topor în zona de control, când puteţi cu adevărat să faceţi lucruri care să rămână în spatele dumneavoastră pentru totdeauna", a susţinut Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.