Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc a RĂBUFNIT, după acuzațiile lui Gabriel Sandu

boc base

Primarul Clujului, Emil Boc, fost premier PDL, a negat că ar fi condiţionat vreodată, în întreaga sa viaţă publică, numirea sau menţinerea într-o funcţie publică a cuiva, de primirea unei sume de bani. Afirmaţia vine în contextul declaraţiilor din ultimele zile ale fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, conform cărora lideri ai PDL, printre care şi Emil Boc, au făcut presiuni asupra sa să dea bani pentru campania la prezidenţiale din 2009 a lui Traian Băsescu.

'În primul rând vreau să fie foarte clar pentru toată lumea: în întreaga mea viaţă publică, indiferent că am fost la primărie sau la Guvern, niciodată în viaţa mea, nu am condiţionat numirea unei persoane într-o funcţie publică, la primărie sau la Guvern, sau menţinerea unei persoane în funcţie publică, la primărie sau la Guvern, de achitarea unei sume de bani pentru mine sau pentru partid. Acest lucru îl spun răspicat, fără echivoc şi îl voi spune oricui mă va întreba, oricând, zi şi noapte. Pentru că nu am nimic de ascuns. Niciodată nu am condiţionat nici pentru mine, nici pentru partid, menţinerea într-o funcţie sau punerea într-o funcţie publică a cuiva, astfel încât afirmaţiile acelea care au fost făcute, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de acoperire şi nu îmi dau seama de ce au fost făcute', a declarat Emil Boc, răspunzând unei întrebări din partea presei.

Întrebat dacă Sandu a oferit vreodată, condiţionat sau din propria dorinţă, bani partidului, Emil Boc a spus că acest lucru ar trebui să fie consemnat în documentele PDL, care pot fi consultate.

Emil Boc, care în 2009 era premier şi preşedinte al PDL, a specificat că nu a fost citat încă la DNA în legătură cu acest dosar, dar că atunci când acest lucru se va întâmpla, se va duce 'ca orice cetăţean al României' să spună ceea ce ştie.

Fostul ministru Gabriel Sandu este cercetat de procurori în dosarul Microsoft. El acuză fosta conducere a PDL, nominalizându-i pe Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, dar şi alte persoane, de presiuni făcute în 2009 asupra sa 'pentru acoperirea de îndată a unor obligaţii financiare necesare campaniilor electorale'.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.