Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc, fost președinte de partid și premier, dă lecții 'clasei politice' din care și el face parte: 'Asta înseamnă să te preocupe soarta celor mulți'

emil boc

Emil Boc, fost președinte de partid și premier al României, susține că actuala 'clasă politică' are sarcina să impună un proiect pentru următoarea perioadă astfel încât românii din străinătate să fie aduși în țară. „Soluții sunt. Cred că e copt subiectul”, consideră Emil Boc. El a făcut aceste aprecieri într-o emisiune radio în care se plângea de lipsa forței de muncă din România.

Citește și: Primarul din Ploieşti prevesteşte scorul lui Iohannis în turul 2: Peste 75%

„Marea problemă pe care o avem e lipsa forței de muncă. Facem licitații și nu vine nimeni. (...) Obligatoriu trebuie să ne ținem acasă forța de muncă și să facem tot ce ne stă în putință să-i aducem acasă. Pentru asta îți trebuie o politică extrem de coerentă: de la cel mai înalt nivel până la cel mai jos nivel din comună. Noi la nivel local (buna administrare, relația cu cetățeanul, transparență, educație, sănătate, infrastructură, respect față de mediu, salarii, slujbe, investiții) le facem ca să rămână oamenii aici. Dacă nu ai investiții și slujbe bine plătite, omul merge în afară. La Cluj fac tot ce îmi este în putință să ținem investitorii puternici și să-i atragem pe cei cu salarii bine plătite în Cluj. Facem tot ce putem să nu ne meargă resursa umană în afara țării. E cea mai mare pierdere pe care o are azi România. (...)

Soluții sunt. Cred că e copt subiectul să avem pentru 10 ani un proiect de la nivel local la nivel național ce trebuie să facă fiecare ca să ne aducem oamenii acasă și să nu mai plece. În primul rând îi revine această sarcină clasei politice, de la cel mai mic până la cel mai mare. Interesul național are prioritate în raport cu interesului local. Dacă pui interesul public și în fiecare zi te preocupă ce trebuie să fac cât mai mult pentru cât mai mulți. Asta înseamnă să te preocupe soarta celor mulți, de la cel sărac până la academician. Ai nevoie să-l sprijini și pe cel care o duce rău”, a precizat Emil Boc la postul local de radio Napoca FM.

Emil Boc a făcut parte din PDL, iar apoi a trecut la PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.