Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc INTRĂ TARE în FOCUL negocierilor: Dacă NU SE ÎNȚELEG, vor pierde definitiv în fața electoratului

Inquam Photos / Octav Ganea
emil boc

PNL, USR PLUS și UDMR au obligația să se înțeleagă cât mai repede, dacă nu doresc să piardă definitiv în ochii electoratului, spune Emil Boc: „să lucreze zi și noapte, să ajungă la o concluzie”.

Întrebat joi, la Digi24, dacă negocierile de joi vor fi un succes, Emil Boc a răspuns că PNL este extrem de determinat să facă această alianță pentru că România are nevoie în primul rând de un guvern: „românii au votat majoritar pentru centru dreapta, iar noi - PNL, USR PLUS și UDMR - avem obligația morală și politică să dăm un guvern României până la anul nou. De aceea cred că astăzi se vor face progrese însemnate”, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Klaus Iohannis a CONVOCAT ședință la Cotroceni: Arafat, Tătaru și Gheorghiță, CHEMAȚI la discuții

Boc a adăugat că este obligația partidelor, dacă nu doresc să piardă definitiv în ochii electoratului, să ajungă cât mai repede cu putință la o concluzie.

Întrebat, de asemenea, de ce este atât de importantă funcția la Camera Deputaților, Boc a spus că orice coaliție cere timp: „Eu nu spun că trebuie să dureze ca în Germania sau ca în Belgia. Din experiența din 2000 încoace întotdeauna până la anul nou s-a realizat coaliția și s-a făcut un guvern. Nu cred că vom ieși din această logică nici acum de a avea un guvern până la anul nou”.

Boc a spus că nici el nu pricepe „problema” Camerei Deputaților, în condițiile în care „omul 2 în ierarhia statului românesc este președintele Senatului, nu președintele Camerei Deputaților”.

Primarul Clujului a fost întrebat și cât pot dura aceste negocieri și care este momentul în care intervine președintele Klaus Iohannis. Boc a răspuns că există două soluții în acest moment: fie coaliția cade de acord asupra unui nume cu care merge la Cotroceni, fie intervine președintele.

În ce privește momentul în care ar fi oportună intervenția lui Iohannis, Boc a afirmat că ar fi incorect din partea sa să dea „la televizor un deadline”.

„E o chestiune de bucătărie internă, să lucreze zi și noapte, să ajungă la o concluzie sau varianta doi, dacă partidele vin cu soluții diverse, președintele României dezleagă nodul gordian prin nominalizarea pe care o va face domnia sa”, a afirmat Emil Boc.

„Dacă nici această alianță de centrul dreapta nu reușește, vom avea mari probleme pentru viitor. Dacă nu reușim va fi foarte complicat să ieșim în fața românilor să le cerem votul”, a spus fostul premier.

Boc a mai spus că prima sa opțiune este ca premierul să aparțină PNL în urma negocierilor din coaliție și să se ajungă la scenariul al doilea, respectiv la intervenția președintelui: „Nu îl exclud, dar sper să nu fie necesar”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.