Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc lansează un atac dur împotriva celor de la USR-PLUS: 'Nu putem transforma o problemă personală în problema unei țări și să moară oameni' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Emil Boc, Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier al României, Emil Boc, lansează un atac dur împortiva celor de la USR-PLUS, care au anunțat că nu îi mai oferă sprijin politic lui Florin CÎțu după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Boc îi întreabă retoric pe cei de la USR-PLUS dacă își dau seama cu adevărat ce implicații majore ar avea schimbarea premierului, cerința oficială a USR-PLUS pentru a continua să guverneze în actuala formulă.

Emil Boc: Pur și simplu această țară nu va mai putea fi guvernată niciodată

„În primul rând să spunem următoarele lucruri: remanierea guvernamentală reprezintă un proces firesc în actul de guvernare. Și Partidul Național Liberal, când a guvernat singur, a schimbat pe ministrul Costache cu domnul ministru Tătaru în domeniul sănătății, totul ca un proces firesc. Nu pentru că neaparat cineva are ceva cu cineva, ci este vorba despre o echipă guvernamentală care trebuie întârită în permanență în condiți de criză sanitară majoră.

Solicitarea de a schimba premierul când faci o remaniere guvernamentală nu numai că nu are acoperire Constituțională, dar are foarte multe probleme.  Ce precedent s-ar crea în societatea românească când de fiecare dată când premierul își exercită un drept  constituțional de a remania un ministru să schimbi un întreg Guvern?

Dvs. vă dați seama ce înseamnă schimbarea premierului?

Înseamnă căderea întregului Guvern, 10-15 zile de harababură în care trebuie, din nou, consultări cu partidele politice, nominalizarea unui alt premier, audierea miniștrilor, vot prin Parlament... Între timp ce se întâmplă cu țara? Ce se întâmplă cu paturile de la terapie intensivă? Ce se întâmplă cu locurile de muncă ale românilor? Adică atunci când gândim o situație trebuie să ne gândim și la implicațiile ei.

Eu propun să stăm cu picioarele în apă rece: calmi, raționali, să vedem punctele care ne unesc; ele sunt mult mai multe decât punctele care ne despart. Ne unesc toate proiectele noastre legate de economie, sănătate și ceea ce-i doare pe români azi. Pe români nu-i doare dacă noi ne certăm pe o poziție sau alta. De aceea: aș spune simplu mulțumesc VLad Voiculescu și Andreea Moldovan. Ei au fost de bună credință, dar în stare de război ai nevoie la un moment dat pe front să vină cineva nou cu mai multă energie.

Mergem mai departe cu un nou ministru USR-PLUS. Evident că sunt de acord că cei din USR-PLUS pot să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când ai intrat la guvernare ai acceptat Constituția României care dă dreptul premierului să conducă un Guvern.

Într-un Guvern nu sunt trei Guverne. Nu sunt 20 de premieri. Este unul singur și trebuie să-i dai posibilitate să-și ajusteze din mers echipa. Dacă de fiecare dată când pleacă un ministru prin remaniere schimbăm întregul Guvern pur și simplu această țară nu va mai putea fi guvernată niciodată.

Eu cred că după impulsurile de moment  de care nu e bine să ne lăsăm dominați în politică trebuie să spunem pentru ce suntem noi acolo: trebuie să rezolvăm problemele oamenilor, nu ale noastre de partid. Asta trebuie să se înțeleagă, cred că maturitatea o să învingă. Avem o țară în spate! Nu are voie să dezamăgească această colaiție.

Citește și: Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai îi cere DEMISIA lui Florin Cîțu: 'Speranțe de la acest premier nu mai am. Trebuie să plece. Astăzi. Acum'

Emil Boc: Nu putem transforma o problemă personală în problema unei țări și să moară oameni

Știți cum este cu mersul în coaliție? Ca mersul pe bicicletă. Trebuie să exersezi în fiecare zi, să mergi și să pedalezi. La fel și în coaliție: trebuie să meargă înainte dacă dorește să fie mai bună. A sta pe loc nu este o soluție sau a sta blocat pentru că mor oamenii.

Intrarea într-o criză guvernamentală, pe lângă o criză economică, ar însemna cea mai înaltă formă de iresponsabilitate politică în această țară.

Nu putem transforma o problemă personală în problema unei țări și să moară oameni și să n-avem locuri de muncă.

Dacă ministrul Voiculescu ar spune: da, înțeleg mecanismele democratice, poate este nedreaptă decizia față de mine, dar politica trebuie să meargă mai departe; nu vă împotmoliți în această remaniere guvernamentală. Ar rămâne în istorie ca un gest politic într-un moment de criză majoră și ar pune această coaliție unde îi este locul. Poate este o idee pentru ministrul Voiculescu”, a spus Emil Boc, fostul premier al României, la postul de televiziune Digi24.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.