Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Constantinescu a luat foc după inițiativa USR: 'Este cea mai importantă iniţiativă pe plan mondial pe care am lansat-o'

emil constantinescu

USR vrea desfiinţarea Institutului Levantului, condus de Emil Constantinescu. Fostul președinte spune că este cea mai importantă iniţiativă pe plan mondial pe care a lansat-o în calitate de preşedinte al Academiei Diplomaţiei Culturale din Berlin.

„Am dorit să transfer României, prin Parlamentul României, iniţiativa Levant pentru pace globală. Este cea mai importantă iniţiativă pe plan mondial pe care am lansat-o în calitate de preşedinte al Academiei Diplomaţiei Culturale din Berlin", declară Emil Constantinescu, conform Mediafax.

USR spune însă că instituţia condusă de fostul preşedinte al României „mânâncă banii statului”. Peste patru milioane de lei au fost cheltuiți doar anul trecut, dintre care două pe salariile celor 24 de angajaţi.

Marcel Ciolacu o ia pe urmele lui Dan Barna: Un Guvern PSD ar fi gestionat mai bine criza coronavirusului

„Un milion de euro nu este justificat pentru Institut, care foloseşte bani publici pentru promovare personală. (...) Se vede foarte clar că priveşte doar vizite oficiale din partea domnului Emil Constantinescu într-o ţară sau alta, într-o conferinţă sau alta, fără un plus valoare cuantificabil pentru diplomaţia culturală din România”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

La rândul său, Emil Constantinescu spune că „Au fost emise în spaţiul public ştiri false. Este o infracţiune. Diferenţa între cifrele difuzate în spaţiul public ca cifre false şi cele reale este diferenţă de 8 milioane de lei, ceea ce este covârşitor".

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la salariile unor angajaţi ai Institutului. Unii au primit bani mai mulţi decât prevedea regulamentul. Şi nu au fost singurele probleme găsite. În contabilitate au fost găsite bunuri care aparţineau altor unităţi. În timpul verificărilor însă, Institutul a corectat situaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.