Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Constantinescu, întristat de vestea morţii istoricului Dinu C. Giurescu: 'Era un om care înțelegea marile proiecte și se angaja în susținerea lor'

emil constantinescu

Emil Constantinescu reacţionează la vestea morţii istoricului Dinu C. Giurescu. Fostul preşedinte al României afirmă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că îi datorează foarte mult profesorului Giurescu.

"Îmi este destul de greu să vorbesc, pentru că după doamna profesor Zoe Petre, destul de repede, un mare istoric ne părăsește. A fost o generație de mari istorici, care avea și o tradiție, așa cum bunicul și tatăl au fost mari istorici, așa cu Zoe Petre continua pe strămoșii ei. Îi datorez foarte mult profesorului Giurescu. După cum se știe, a plecat în SUA, tatăl sau a fost arestat, și-a construit o carieră acolo, ceea ce nu e ușor de făcut, a păstrat aceeași legătură de suflet cu familia sa și în 1990 s-a întors în România. A fost o figură luminată pentru noi. A contribuit mult la acel curent care s-a conturat în jurul Universității București, care a contribuit la integrarea României în NATO și UE. Era un om care înțelegea marile proiecte și se angaja în susținerea lor. În același timp, nu-și pierdea sentimentul de demnitate națională. Din păcate, ce s-a întâmplat în România, această disoluție a ideii de stat și această criză morală, probabil că l-a întristat", a declarat Emil Constantinescu.

Academicianul Dinu C. Giurescu a murit marți, 24 aprilie, la vârsta de 91 de ani, din cauze naturale.

Vezi şi: Radu Tudor, în lacrimi la Antena 3: 'Știrea asta nu voiam să o prezint niciodată' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.