Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Constantinescu rupe tăcerea: Ce spune fostul președinte

emil constantinescu

Fostul președinte Emil Constantinescu susține necesitatea lansării unei viziuni de dezvoltare durabilă a României pentru următorii ani. "România nu a reușit să construiască — și aici nu este o problemă a oamenilor politici (...), ci una a elitelor intelectuale românești (...) — lansarea unei viziuni asupra viitorului României, a unei strategii de dezvoltare durabilă", a afirmat miercuri Constantinescu, la lansarea de către Banca Națională a României și Academia Română a lucrării "Minerale industriale și roci utile", al cărei coordonator este.

Citeşte şi: DRAMĂ pentru un prezentator TV din România: I-a murit tatăl pe un scaun

Constantinescu a susținut că stă ''în puterea societății civile, dacă ea într-adevăr se construiește în jurul unui ideal intelectual și nu a unor idei parazitare, să convoace partidele politice (...) și să le impună un acord fundamental asupra câtorva puncte esențiale pentru dezvoltarea României". El consideră că de interesele naționale ale României trebuie să se ocupe intelectualii și oamenii de afaceri români și nu companiile multinaționale. Lucrarea "Minerale industriale și roci utile", coordonată de prof. dr. Emil Constantinescu, membru în board-ul Academiei Mondiale de Artă și Știință, și prof. dr. Nicolae Anastasiu, membru al Academiei Române, reprezintă primul volum din trilogia "Resursele minerale ale României".

Citeşte şi: ADEVĂRUL Cine e, de fapt, IUBITUL ”din pușcărie” al Laurei Codruţa Kovesi

"Cartea, tipărită de Editura Academiei Române, în condiții grafice deosebite, se adresează agenților economici din companiile de stat și private implicate în explorarea și valorificarea resurselor minerale, specialiștilor angajați în elaborarea unor proiecte de cercetare pentru industriile care prelucrează materii prime minerale, factorilor de decizie din administrația publică centrală și locală, cercetătorilor, profesorilor și studenților din domeniul științelor naturii, științelor tehnice și umaniste, precum și tuturor persoanelor interesate în cunoașterea patrimoniului național", se arată într-un comunicat al BNR transmis, miercuri, Agerpres. Potrivit sursei citate, această lucrare poate constitui un fundament pentru elaborarea unei strategii naționale de dezvoltare a României, plecând de la cunoașterea și valorificarea resurselor minerale ale subsolului românesc, pe care Academia Română și-a asumat-o ca un obiectiv prioritar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.