Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilia Șercan a explodat de nervi: Şefii IGPR şi DGIA au dat flit audierilor din Parlament

emilia sercan

Insepctorul general al Poliţie Române, Benone-Marian Matei, şi generalul Marian Paul Hăpău, director al Direcţiei generale de informaţii a apărării (DGIA - serviciul secret al Armatei române), nu s-au prezentat la audierile de marţi din Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor, unde a fost invitată şi a participat şi jurnalista Emilia Şercan. La finalul şedinţei, deputata neafiliată Violeta Alexandru a precizat că cei doi vor fi invitaţi din nou la Comisie, săptămâna viitoare, cât şi Emilia Şercan, iar în cazul în care aceştia absentează din nou, va solicita înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la cazul Şercan, scrie News.ro.

Citește și: Emilia Șercan a luat foc după ce Ciuca a promis că va acționa cu onoare: A ajuns șef PNL cu un post aranjat la comandă

„Noi nu vom renunţa la acest subiect. Vom solicita o comisie de anchetă, în funcţie de ce ne lămurim data viitoare la şedinţă, după ce ne vom lămuri asupra celor două invitaţii tratate neserios de şeful Poliţiei Române, respectiv DGIA. Efectiv nu am nicio răfuială politică cu nimeni. Vă spun direct – mă îngrozeşte să fiu cap plecat, ghiocel, în faţa unui sistem care foloseşte pârghii fără nicio legătură cu democraţia ca să te intimideze, să îţi închidă gura. Nu am nicio miză. Mă îngrozeşte ce se întâmplă în acest moment în statul român şi există până sus o legătură, că altminteri nu s-ar întâmpla lucrurile acestea. Că o fi de acum, că o fi de mai demult, eu acum consider că este momentul să luăm o poziţie. Vă rog să rămâneţi implicată doamna Şercan şi în următoarele discuţii”, a afirmat Violeta Alexandru, la audierile de marţi din Comisia pentru drepturile omului a Camerei.

Alexandru a întrebat-o pe jurnalistă dacă simte că îi sunt încălcate drepturile fundamentale, iar Şercan a replicat, scurt: „Absolut. Pe linie. Încălcate pe linie”. „Ceea ce cred eu voi încerca să dovedesc prin investigaţiile mele jurnalistice ulterioare. Important este ca instituţiile statului să îşi facă treaba, instituţiile statului să nu încerce să muşamalizeze povestea aceasta şi instituţiile statului să vină cu un rezultat cât se poate de repede şi să arate cine sunt vinovaţii. Aşa cum a făcut-o în urmă cu 3 ani, când am fost ameninţată cu moartea, a fost găsită şi persoana care mi-a trimis mesajul, dar şi cei care l-au pus pe respectivul ofiţer de poliţie să îmi trimită mesajul, aşa să facă şi acum. Să găsească cine a fost cel care a scurs informaţia, dar şi mai departe cine au fost cei care au autorizat scurgerea ei în presă cu scopul de a fi compromisă. A fost condamnat ofiţerul acela de poliţie. La fel şi cei care l-au pus să transmită mesajul au fost condamnaţi. Da, în acel caz instituţiile statului şi-au făcut datoria cu maximă rapiditate. În două luni de zile, inclusiv persoanele care au comandat transmiterea mesajelor de ameninţare a mea cu moartea au fost găsite. Acum în 40 şi ceva de zile eu nici măcar nu am fost chemată la audiere. A se face diferenţa între cele două cazuri”, a mai explicat Emilia Şercan, la audierile de marţi.

Următoarea şedinţă a Comisiei pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor este posibil să aibă loc marţea viitoare.

Jurnalista Emilia Şercan a acuzat că autorităţile statului au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva sa după ce a dezvăluit că teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată, iar acum încearcă să muşamalizeze această acţiune. Ea afirmă că în decurs de o lună a fost vizată de trei acţiuni distincte de ameninţare, defăimare şi intimidare şi că una dintre acestea a fost făcută, potrivit probelor pe care le deţine, cu complicitatea unor persoane din instituţii ale statului.

În replică, IGPR a precizat că două dintre dosarele penale referitoare la violarea vieţii private deschise ca urmare a plângerilor depuse de jurnalistă, dosare pentru care a fost extinsă urmărirea penală şi pentru acces ilegal la un sistem informatic, au fost reunite şi preluate de Parchetul Tribunalului Bucureşti.

La nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, există în lucru doar dosarul penal referitor la ameninţare, sub supravegherea procurorului. „În prezent, se aşteaptă un răspuns, într-un ordin european de anchetă, vital pentru continuarea activităţilor procedurale”, a subliniat IGPR. Ulterior, jurnalista a vorbit despre faptul că a fost încercată o acţiune de compromitere a sa, când o serie de poze făcute în urmă cu 20 de ani, cu ea sumar îmbrăcată i-au fost furate din calculator au apărut pe 74 de site-uri, peste 60 dintre acestea aparţinând de trustul Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.