Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilia Șercan cutremură SRI! Generalul Dumitru Dumbravă, acuzat de plagiat / Dezvăluire PressOne

Dumitru Dumbravă

Jurnalista de investigații Emilia Șercan face o dezvăluire care cutremură SRI: Generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informații (SRI), a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susținut-o în 2012 la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV).

„Tema lucrării nu are legătură cu dreptul, domeniul în care Dumbravă s-a specializat și în care și-a derulat cariera, ci se referă la securitatea cibernetică.

Aproape în întregime, teza de doctorat cu titlul "Aspecte cu relevanță privind securitatea în spațiul cibernetic" este plagiată din diferite surse online: din rezumatul unei alte teze de doctorat, dintr-o lucrare de masterat, una de licență, chiar și dintr-un discurs al fostului ministru Relu Fenechiu.

Tudorel Toader vorbește despre viitorul șef al DNA - Ce spune despre înscrierea Ancăi Jurma în concurs

Cele câteva pagini neplagiate, precum şi anexele provin, cel mai probabil, din materiale interne ale SRI.”, scrie Șercan pentru PressOne.

Teza de doctorat a generalului Dumitru Dumbravă are 187 de pagini fără bibliografie și anexe.

„Lucrarea are una dintre cele mai sumare bibliografii văzute într-o teză de doctorat: doar 9 autori străini și 8 autori români, cărora li se adaugă diverse materiale publicate online.”, potrivit sursei citate.

La momentul la care devenit doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, Dumitru Dumbravă era colonel și ocupa funcția de director al Direcției Juridice din SRI.

Coordonator i-a fost generalul de brigadă (r.) prof. univ. dr. Constantin Onișor, fostul director al Școlii Doctorale a ANIMV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.