Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilian Pavel, eurodeputat PSD: 'Cazul Austriei e revoltător. Țara a susținut principiul de salariu egal'

Emilian Pavel

Emilian Pavel, eurodeputat PSD, a reacționat la decizia CE de a declanșa procedura care poate duce la sancționarea Austriei din cauza legii privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor, precizând că e cu atât mai revoltător cazul Austriei, cu cât țara a susținut principiul salariului egal.

"Acum două săptămâni am solicitat comisiilor LIBE și EMPL din Parlamentul European să dezbatem abuzurile la care alianța de guvernare dreapta - extrema dreaptă din Austria i-a supus pe toți angajații străini din acea țară și pe copiii acestora, reducându-le practic cu jumătate alocațiile la care aveau dreptul.

Citește și: Mihaela Rădulescu a făcut-o praf pe Andreea Marin! Umilință maximă

Mă bucur că, până la urmă, și Comisia Europeană a decis să acționeze împotriva Austriei deschizând procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor. Așa cum spune și Comisia, ”aceste norme interzic și discriminarea pe motive de naționalitate. Orice reducere a prestațiilor familiale pentru simplul motiv că reședința copiilor lor este în străinătate încalcă normele UE în materie de securitate socială, precum și principiul egalității de tratament aplicat lucrătorilor care sunt cetățeni ai unui alt stat membru în ceea ce privește beneficiile sociale și fiscale [Regulamentul (UE) nr. 492/2011]„", a declarat Emilian Pavel, printr-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Acesta a declarat că a solicitat comisiilor LIBE și EMPL să să dezbată abuzurile făcute de Austria.

Citește și: ANAF ascultă de Liviu Dragnea! Lovitură pentru acești români

„Au fost afectați astfel și mulți angajați români, care, alături de familiile lor, de copiii lor, au fost supuși din punctul meu de vedere unei discriminări inacceptabile și împotriva căreia trebuia și trebuie să se acționeze! Cazul a fost cu atât mai revoltător cu cât, în ultimii ani, alături de alte state și de președintele Juncker, Austria a susținut cu tărie principul de salariu egal, drepturi egale pentru muncă egală desfășurată în același loc. Adica, un principiu care cerea angajatorilor din Vest să ofere angajaților veniți din Est aceleași salarii și aceleași drepturi!”, a completat eurodeputatul PSD.

Social-democratul și-a exprimat speranța că Austria va lua măsuri pentru a remedia situația în termenul de două luni dat de Comisia Europeană.

Citește și: Dezastru pentru România! Ce se va întâmpla în următoarea perioadă

"Eu sper că prestațiile familiale și facilitățile fiscale familiale de care beneficiază cetățenii UE nu vor mai fi indexate în situația în care copiii lor au reședința în străinătate, așa cum este normal și conform principiilor UE care ni se aplică tuturor! Austria are acum la dispoziție două luni pentru a răspunde aspectelor semnalate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat", a conchis Emilian Pavel.

Comisia Europeană a înştiinţat, joi, Austria că a declanşat procedura care poate conduce la sancţionare din cauza legii privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor comunitari.

Citește și: Mihaela Rădulescu a făcut-o praf pe Andreea Marin! Umilință maximă

Parlamentul de la Viena a adoptat în octombrie 2018 un proiect de lege care prevede că imigranţii din alte ţări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflaţi în ţara de origine alocaţii adaptate nivelului de trai şi veniturilor din naţiunea respectivă. Astfel, pentru cele mai multe state, inclusiv România, această măsură înseamnă o reducere a sumelor plătite, prin ajustarea la nivelul de trai din ţările comunitare unde trăiesc aceşti copii. Măsura a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.