Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite a condamnat 11 membri ai unei grupări islamiste la închisoare pe viață

jihad jihadisti islam islamisti

Curtea pentru Siguranţa Statului de la Abu Dhabi a condamnat duminică 11 membri ai unei grupări islamiste radicale la închisoare pe viaţă pentru că pregăteau 'operaţiuni teroriste' în Emiratele Arabe Unite (EAU) şi voiau crearea unui 'califat' inspirat din Statul Islamic (SI), relatează AFP.

Doi membri ai aceleiaşi grupări au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare, alţi 13 la câte 10 ani, doi la câte cinci ani şi şase la câte trei ani, în timp ce şapte au fost achitaţi, a precizat agenţia oficială de presă din EAU, WAM.

Jurnaliştii străini nu au primit permisiunea de a asista la acest proces împotriva a 41 de bărbaţi, între care patru străini, aparţinând 'grupării teroriste Al Manara', care s-a instalat în luna august a anului trecut la Abu Dhabi, capitala federală a Emiratelor.

Ei au fost acuzaţi că au plănuit să atace diferite ţinte, inclusiv hoteluri şi centre comerciale, şi că au complotat pentru a răsturna regimul cu intenţia de a crea un Stat Islamic în Emirate.

Ei au mai fost de asemenea inculpaţi pentru că au adus arme în ţară şi au avut legături cu Frontul Al-Nosra, ramura Al-Qaida din Siria, dar şi cu SI.

Conform ediţiei online a cotidianului Khaleej Times, condamnaţii au fost găsiţi vinovaţi pentru că "au complotat în vederea comiterii de operaţiuni teroriste în ţară", pentru că "deţineau arme şi muniţie cu intenţia de a comite atacuri" şi pentru că "au contactat şi strâns fonduri" pentru Statul Islamic şi Frontul Al-Nosra.

EAU sunt angajate din septembrie 2014 în coaliţia condusă de SUA ce desfăşoară atacuri aeriene în Siria şi Irak împotriva jihadiştilor SI.

Atacurile atribuite jihadiştilor sau persoanelor care se inspiră din grupări extremiste sunt extrem de rare în această monarhie bogată în petrol şi care duce o politică de 'toleranţă zero' faţă de islamiştii radicali, informează agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.