Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite vor să elimine monopolurile unor mari familii de comercianți

mediafax.ro
emiratele arabe unite EAU

Guvernul Emiratelor Arabe Unite a anunțat unele dintre cele mai mari familii de comercianți din țară că intenționează să elimine monopolurile pe care le dețin asupra vânzării de bunuri importate, a relatat duminică Financial Times.

Guvernul nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters, dar agenția de știri de stat WAM a citat o declarație a Ministerului Economiei care a afirmat că un proiect de lege privind agențiile comerciale se află încă în circuitul legislativ și "este încă prea devreme pentru a da detalii", conform Mediafax.

Cabinetul a trimis proiectul la Consiliul Național Federal pentru discuții și, eventual, pentru mai multe modificări, a adăugat acesta.

Potrivit raportului FT, legislația propusă ar pune capăt reînnoirii automate a acordurilor de agenție comercială existente în statul din Golf, oferind firmelor străine posibilitatea de a-și distribui propriile bunuri sau de a-și schimba agenții locali.

"Nu mai are sens ca familiile individuale să aibă o astfel de putere și acces preferențial la bogăție ușoară", a declarat un oficial emiratez citat în raport. "Trebuie să ne modernizăm economia".

Legea propusă trebuie să fie aprobată de conducerea Emiratelor, iar calendarul rămâne incert, a adăugat raportul.

În ultimul an, Emiratele Arabe Unite, un rival economic tot mai mare al Arabiei Saudite, a luat măsuri pentru a-și face economia mai atractivă pentru investitorii și talentele străine.

La începutul acestui an, EAU a declarat că străinii care deschid o companie nu vor mai avea nevoie de un acționar sau de un agent emiratez, după ce a adus modificări la legislația EAU privind societățile comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.