Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisar american pentru Iran: 'Ameninţarea pe care Iranul o reprezintă pentru Strâmtoarea Urmuz necesită un răspuns global'

Agerpres
iran petrol

Reprezentantul special american pentru Iran, Brian Hook, aflat în Oman în cadrul unui turneu în Golf, a afirmat luni că ameninţarea pe care Iranul o reprezintă pentru libertatea navigaţiei în Strâmtoarea Urmuz necesită ''un răspuns global'', relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.ro.

''Ameninţările Iranului pentru navigaţia internaţională au un impact asupra statelor din întreaga lume, de la producătorii de petrol din Golf până la consumatorii europeni şi în special consumatorii asiatici'', a declarat Hook.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

''Este o provocare globală ce necesită un răspuns global'', a afirmat emisarul american, adăugând că peste 60 % din petrolul exportat prin Strâmtoarea Urmuz merge direct pe pieţele asiatice.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Potrivit lui Hook, ''la masa discuţiilor se află numeroase idei''. El a menţionat în context exemplul unei forţe maritime internaţionale existente ce are drept scop contracararea traficanţilor şi protejarea navigaţiei comerciale.

Summitul G20 din această săptămână va fi ''un forum bun pentru viitoare conversaţii'', a mai spus reprezentantul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.