Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisarul Elliott Abrams: 'Statele Unite au păstrat un canal diplomatic cu puterea liderului socialist Nicolas Maduro în Venezuela'

RTV.net
nicolas maduro

Statele Unite au păstrat un canal diplomatic cu puterea liderului socialist Nicolas Maduro în Venezuela, deşi îl consideră ilegitim şi au recunoscut autoritatea opozantului Juan Guaido ca "preşedinte interimar", a declarat miercuri emisarul american Elliott Abrams, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

"Avem contacte cu regimul de facto, înţeleg prin aceasta regimul Maduro, avem contacte cu el pentru că suntem preocupaţi de chestiuni ca securitatea americanilor", le-a spus jurnaliştilor la Washington noul reprezentant special al diplomaţiei Statelor Unite pentru Venezuela.

"Avem de mult timp în mai multe ţări contacte cu indivizi care nu beneficiază de recunoaşterea noastră", "nu este o problemă atunci când este în interesul Statelor Unite", a adăugat el.

Preşedintele Adunării Naţionale, Juan Guaido, s-a autoproclamat săptămâna trecută preşedinte interimar şi a fost recunoscut imediat de Donald Trump.

În replică, preşedintele Maduro a rupt relaţiile cu Washingtonul, dispunând plecarea tuturor diplomaţilor americani.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a refuzat să se conformeze, subliniind că Statele Unite nu mai recunosc autoritatea lui Nicolas Maduro, şi a promis că ambasada americană la Caracas rămâne deschisă. Cu toate acestea, personalul american neesenţial a fost rechemat în SUA.

În cele din urmă, Nicolas Maduro a anunţat că a discutat cu administraţia americană pentru a deschide "secţiuni de interese" în fiecare ţară pentru a menţine un minim de relaţii în pofida rupturii diplomatice.

"Va trebui să definim care va fi statutul ambasadei la final", "ea nu mai este acreditată de regimul Maduro, pentru că nu îl recunoaştem", a admis Elliott Abrams.

El a subliniat îngrijorarea administraţiei Trump pentru "miile de americani din Venezuela" şi pentru ambasada însăşi. "Am spus clar că este prima noastră preocupare, în special regimului Maduro care are obligaţia de a proteja ambasadele", a insistat diplomatul american

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.