Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisarul SUA în Afganistan: 'Negocierile privind pacea în Afganistan sunt pe calea cea bună'

afganistan militari

Negocierile privind pacea în Afganistan sunt "pe calea cea bună", a declarat joi reprezentantul special al SUA pentru reconciliere în Afganistan, Zalmay Khalilzad, subliniind totuşi că mai sunt multe de făcut, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Niculae Bădălău publică o imagine care îl bagă la bănuieli pe Liviu Dragnea, înainte de CEX-ul PSD

"Drumurile către pace nu sunt adesea o linie dreaptă" şi "situaţia în Afganistan este complexă", dar "suntem pe drumul cel bun, împreună", a scris el, referindu-se la un mesaj scris pe Twitter de preşedintele Donald Trump care a declarat miercuri că "discuţiile avansează".

"Am făcut progrese semnificative în două chestiuni esenţiale: lupta împotriva terorismului şi retragerea trupelor", a scris reprezentantul american pentru pace în Afganistan într-o serie de patru mesaje postate pe Twitter.

Dar, a spus el, "asta nu înseamnă că am terminat''. ''Nu am terminat nici măcar cu aceste întrebări şi trebuie să mai lucrăm la alte chestiuni vitale cum ar fi dialogul inter-afgan şi o încetare a focului totală", a explicat responsabilul american.

SUA şi talibanii au purtat discuţii directe din vară în încercarea de a pune capăt celui mai îndelungat conflict din istoria SUA.

O delegaţie americană a negociat şase zile cu reprezentanţi ai talibanilor săptămâna trecută la Doha, unde grupul insurgent are un birou politic.

Ambele părţi au semnalat "progrese" şi Khalilzad a afirmat că a fost elaborat un "proiect de acord". Ei au convenit să continue negocierile, însă nu a fost anunţată nicio dată în mod public.

Reprezentantul SUA a criticat, de asemenea, ''scepticii'' care s-au grăbit să judece prima parte a unui efort mult prea mare ca şi cum s-ar fi ajuns la un acord.

"Un război de patruzeci de ani nu va fi rezolvat într-o singură întâlnire", a avertizat el.

Guvernul afgan şi-a manifestat în repetate rânduri frustrarea faţă de aceste negocieri la care nu este invitat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.