Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisiunea cu tematica 'Crăciun' va fi disponibilă de marţi, în magazinele Romfilatelia

Romfilatelia.ro
romfilatelia timbru

Emisiunea cu tematica "Crăciun", alcătuită din două timbre, o coliţă dantelată, un plic "prima zi" şi un album filatelic de colecţie, va fi disponibilă de marţi, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis luni AGERPRES, emisiunea de mărci poştale pune în valoare imagini ale unor icoane aparţinând patrimoniului Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Icoana "Naşterea Domnului" de la Osoi (pictor anonim, secolul XVII) este ilustrată pe cele două mărci poştale care, aşezate în plan vertical, redau integral imaginea unei icoane cu dimensiunile de 36,5 X 72 cm, cu multiple registre şi o deosebită profunzime realizate cu talent iscusit de către iconar.

"Registrul inferior redă scena Naşterii, Maica Domnului fiind aşezată în partea stângă şi veghind ieslea în care se află culcat Pruncul. Deasupra Mântuitorului sunt redate două animale, boul şi asinul, simboluri ale israeliţilor şi, respectiv, păgânilor. Iosif primeşte un dar (miel) adus de un alt bărbat, în aparenţă un păstor, dar care este explicit nominalizat de către pictor (prin inscripţia de deasupra) ca fiind personajul Crăciun. El nu se încadrează în registrul biblic, ci în cel al tradiţiei, adăugat voit de iconar", precizează Romfilatelia.

Marca poştală a coliţei filatelice reproduce imaginea icoanei Maica Domnului cu Pruncul, cunoscută şi ca "Maica Milelor", expusă în prezent în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.