Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emma Răducanu scrie istorie la US Open - Jucătoarea cu tată român s-a calificat în finală, deși a venit din calificări

WTA
emma raducanu

Leylah Fernandez a trecut, joi noapte, de Aryna Sabalenka în semifinale, scor 7-6 (3), 4-6, 6-4. În cea de-a doua semifinală, Emma Răducanu a produs altă surpriză şi a eliminat favorita 17, Maria Sakkari, scor 6-1, 6-4, transmite Mediafax.

La doar 18 ani, Emma Răducanu reprezintă Marea Britanie și este prima jucătoare venită din calificări care ajunge în finala US Open. Mai mult, aceasta nu a pierdut niciun set pe parcursul turneului. Tatăl ei este român, iar mama sa este din China.

Canadianca Leylah Annie Fernandez (19 ani, 73 WTA) nu s-a oprit în semifinalele US Open. A trecut, joi noapte, şi de bielorusa Aryna Sabalenka (23 de ani, 2 WTA), pe care a învins-o cu 7-6 (3), 4-6, 6-4, şi păşeşte miraculos în marea finală feminină de la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Pe ”Arthur Ashe”, bielorusa a avut 4-1 la game-uri în primul set, dar adversara a dus meciul în tie-break. Acolo, Sabalenka a avut 2-0, dar Leylah i l-a ”furat” la 3.

În setul doi, 2-0 la game-uri pentru Sabalenka, apoi iute 3-2 pentru senzaţia competiţiei. Bielorusa şi-a adjudecat manşa, până la urmă, şi a trimis semifinala în set decisiv.

În setul 3 s-a mers cap la cap cu serviciul până la 3-2, când canadianca s-a desprins. Sabalenka a egalat la 4, dar Fernandez, încurajată puternic din tribune, nu s-a pierdut cu firea. A avut nervii tari şi a închis cu 6-4, după două ore şi 21 de minute de tenis.

În cealaltă semifinală, tot joi noapte, Emma Răducanu, Marea Britanie, 18 ani, 150 WTA, a trimis-o acasă pe Maria Sakkari, Grecia, 26 de ani, 18 WTA. A fost un meci fără istoric, încheiat dupoă o oră şi 23 de minute pentru sportiva cu origini româneşti. A fost 6-1, 6-4 pentru Răducanu în faţa favoritei 17. Primul set a durat 36 de minute.

Semifinalele feminine au conţinut mult imprevizibil. Dacă la masculin, suma clasărilor pentru jucătorii din semifinale este 22 (1+2+4+15=22), ceea ce înseamnă un echilibru, la feminin, surprizele au fost mari, suma clasărilor celor 4 semifinaliste fiind de 243 (2+18+73+150=243).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.