Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron a anunţat că îşi va publica, luni, scrisoarea către francezi

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat vineri că îşi va publica luni scrisoarea către francezi'' şi că va preciza îndeosebi ceea ce intenţionează să facă din concluziile marii dezbateri naţionale lansate a doua zi, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

''În scrisoarea pe care mă pregătesc s-o scriu francezilor voi explica ceea ce intenţionez să fac'' din concluziile dezbaterii, a spus el, în marja unui eveniment tradiţional la Palatul Ellysee, denumit ''Prăjitura Regilor''.

Luarea de angajamente în acest punct ''este o condiţie pentru ca (dezbaterea) să fie luată în serios'', a declarat el presei.

''Este un moment esenţial şi foarte util pentru ţara noastră. Este o mare oportunitate. Trebuie să profite fiecare, cu partea sa de responsabilitate, de risc şi de necunoscut'', a continuat şeful statului francez.

''Vreau să aibă loc o dezbatere adevărată. Aceasta nu este o dezbatere ai cărei termeni şi rezultat se cunosc'', a conchis Macron.

Executivul depune eforturi pentru înlăturarea până luni a incertitudinilor care persistă încă în legătură cu marea dezbatere naţională, prin care intenţionează să domolească mânia ''vestelor galbene'', care se mobilizează din nou sâmbătă.

Pentru a discuta despre aceasta, premierul Edouard Philippe a reunit vineri dimineaţa la Matignon o mare parte din responsabilii sindicali. El urmează să prezinte luni detaliile practice ale acestei iniţiative, inedită în Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.