Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron a promis sprijin pentru industria hotelieră și a restaurantelor afectate grav de criza coronavirusului

MEDIAFAX.ro
Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a promis sprijin pentru industria hotelieră și a restaurantelor afectate grav de criza coronavirusului. Cel 250.000 de restaurante ale Franței fac parte din tradiția culturală și economică a țării, dar riscă să rămână închise și după 11 mai, când se ridică o parte din restricțiile impuse de pandemie. Potrivit corespondentei RRA, până la 40% dintre proprietarii de restaurante, mai ales ai celor mici, nu mai speră să își revină vreodată, potrivit rador.ro.

Reporter: Daniela Coman – Din păcate acestui virus un îi place modul de viață ”à la française”, a spus președintele Emmanuel Macron la întâlnirea online la care au luat parte și câțiva mari şefi bucătari. Președintele Emmanuel Macron și miniștrii care au participat la videoconferința cu reprezentanții industriei de hoteluri și restaurante, au anunțat majorarea sprijinului financiar. Astfel a fost extins accesul la fondul de solidaritate pentru firmele care au până la 20 de salariaţi și o cifră de afaceri de două milioane de euro pe an, facilitatea fiindu-le rezervată până acum doar firmelor foarte mici, cu până la 10 angajați. De asemenea, ajutorul de stat a fost dublat de la 5.000 de euro la 10.000 de euro, efortul bugetar fiind estimat la opt miliarde de euro. Cu toate acestea, vremea în care se va putea bea o cafea la o terasă în Franța nu este prea apropiată, după cum a declarat ministrul economiei, Bruno Le Maire, la încheierea întâlnirii.

Citește și: Nelu Tătaru: ‘Nu recomand relaxare deocamdată. Avem încă decese, avem încă persoane în Terapie Intensivă’

Bruno Le Maire: Nimic nu ar fi mai rău decât o redeschidere precipitată, care să ne oblige apoi să închidem din nou, așa că preferăm să ne acordăm tot timpul, să punem la punct un ghid de bune practici. Şi vreau să le mulțumesc șefilor de restaurante care ne-au prezentat un proiect destul de coerent, cu măsuri foarte practice, ca de exemplu: distanța dintre mese să fie de un metru; limitarea rezervărilor la opt persoane care să ia masa în același timp în restaurant; obligativitatea ca personalul care servește în sală să se spele pe mâini din 30 în 30 de minute. De asemenea, guvernul a negociat cu proprietarii spațiilor să scutească restaurantele de plata a chiriei pe aceste trei luni de inactivitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.